Pirms uzsnieg sniegs... Brīvdienu plāni ģimenēm

Iespējams, ka šīs aukstās, bet vēl saulainās brīvdienas ir viena no pēdējām iespējām noķert šī gada tik īso zeltaino rudeni. Tāpēc spītējot vēsajam laikam, aicinām iziet ārā un izbaudīt dabas skaistumu. 

Iespējams, ka šīs nedēļas dabiskākais pasākums - putnu iepazīšana

FOTO: Shutterstock.com

Iespējams, ka šīs nedēļas dabiskākais pasākums - putnu iepazīšana


Āgenskalna tirgū  “Youngtimer” vakars vācu noskaņās
4. oktobrī plkst. 18.00 Āgenskalna tirgus pagalmā pulcēsies ap 50 vācu retro automašīnu un motociklu, jo kopā ar leģendāro Latvijas Antīko automobiļu klubu “Youngtimer” vācu noskaņās noslēgsim klasisko auto un moto pasākumu sēriju Āgenskalna tirgū.  Ieeja bez maksas.


Veselīga dzīvesveida diena
Sestdien, 5. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00 Vērmanes dārzā pasākuma dalībniekiem būs iespēja veikt profilaktiskas veselības pārbaudes un saņemt vērtīgus veselības speciālistu padomus. Veselīga dzīvesveida dienā gan bērniem un viņu vecākiem, gan senioriem tiek piedāvāta aizraujoša orientēšanās spēle un ģimenes stafešu sacensības. Savus spēkus varēs pārbaudīt, piedaloties basketbola konkursā, spēlējot krosmintonu, kroketu vai braucot ar longborda dēli. Bet paši mazākie gaidīti piepūšamajās atrakcijās. Pasākuma ietvaros muzikāli priekšnesumi, dejas, konkursi un dāvanas! Dalība visās aktivitātēs ir bez maksas.
 

Putnu dienas
Sestdien un svētdien, 5. un 6. oktobrī, Ķemeru Nacionālajā parkā putnu vērošanas pasākumi. Sestdien, 5. oktobrī, no plkst. 9.00 līdz 13.00, kā arī no plkst.14.00 līdz 18.00 notiks putnu vērošanas ekskursijas ar autobusu uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām ornitologa Dmitrija Boiko vadībā. Ekskursijās dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ lūgums tām pieteikties, zvanot dabas izglītības centra “Meža māja” dabas izglītības darba speciālistei Aijai Balandiņai pa tālruni 29149365.

Ķemeru “Meža mājā” sestdien no plkst. 11.00 līdz 15.00 notiks radošās darbnīcas un varēs spēlēt spēles par putniem.

Savukārt no plkst. 18.00 līdz tumsas iestāšanās brīdim notiks migrējošo zosu vērošana dažādās Ķemeru Nacionālā parka vietās. Pasākumā mazās grupiņās pieredzējušu speciālistu vadībā varēs vērot zosu barus, kas nolaižas uz nakts atpūtu ĶNP mitrājos, nosakot un pierakstot zosu baru lielumu un lidošanas virzienu. Pulcēšanās pasākumam – pie dabas izglītības centra “Meža māja”. Pēc pasākuma paredzēta kopīga tējas malkošana pie kamīna. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ lūgums pieteikties, zvanot dabas izglītības centra “Meža māja” vadītājai Agnesei Balandiņai pa tālruni 26424972.

Svētdien, 6. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks putnu vērošana no CEMEX putnu torņa Kaņiera ezera Riekstu pussalā ornitologa Viestura Vintuļa vadībā. Pieteikšanās nav nepieciešama, nokļūšana ar personīgo transportu.

Reklāma
Reklāma


Nodarbība "Es un māksla I"
Sestdien, 5. oktobrī, no pulksten 12.00 līdz 15.00. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā piedāvā bērniem iepazīt mākslu tuvāk caur viņu personisko pieredzi. Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt par mākslas tapšanas procesu, mākslas darbu iekšējo struktūru, autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbību struktūru veido pedagoga stāstījums par dienas tēmu un ar to saistīts zīmēšanas uzdevums – kopija, brīvā interpretācija vai radošs darbs, ko nosaka izvēlētās tēmas specifika. Ļoti svarīgi, ka bērni nodarbības laikā koncentrējas uz vienu mākslas darbu, mēģina tajā saskatīt iespējami daudz nianšu un iedvesmojas, lai radītu savu zīmējumu. Katra nodarbības dalībnieka darbs vienmēr izdodas, jo galvenais ir process un prieks, kas rodas zīmējot! Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme. Nodarbība domāta bērniem līdz 10 gadu vecumam.
 

“Dzīve Rīgā pirms gadu simtiem”
Svētdien, 6. oktobrī, no 11.00 līdz 17.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina apmeklēt Ģimenes dienu - ekskursija ar spēles elementiem bērniem kopā ar pieaugušajiem „Cilvēku dzīve Rīgas vietā pirms gadu simtiem – priekšmetu liecības un vēsturnieku atklājumi”, radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem „Iepazīstam, izdomājam, zīmējam, būvējam”, kas paredzēta bērnu un vecāku kopā darīšanas priekam, būs iespēja ekskursijā un muzeja apskatē gūtās emocijas un zināšanas izteikt krāsojot, zīmējot, kā arī “trenēties” seno rīdzinieku mājokļu būvē.