Tapusi grāmata bērniem "Septiņi stāsti par notiņām" nošu gudrību apgūšanai

“Būt par skolotāju nenozīmē tikai profesiju. Tā ir sūtība un misija. Lai būtu par skolotāju, ir jāmācās visu dzīvi … Un vislabākie skolotāji ir mūsu līdzcilvēki, jo īpaši – bērni,” saka pāris, vīrs un sieva, un arī mūzikas skolotāji Kristaps un Iveta Brikmaņi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Strādājot ar bērniem, ir jānolaižas no “pieaugušo plauktiņa” un savā sirdī jāsajūt bērns,kas sēž mums pretī,vienlaicīgi saglabājot autoritāti un cieņu vienam pret otru. Ir jābeidz mācīt, bet ir jāsāk klausīties. Ir jābeidz vadīt un jātop par vērotāju. Ir jābeidz stāvēt kā sastingušam profesoram un ir jābūt kustībā un plūdumā. Ir jābūt klātesošam…  

Iveta spēlē klavieres, bet Kristaps – ģitāru. Viņš arī zīmē. Tā nu abiem radusies doma, ka ir jāizveido mājaslapa “Skaņgrams” ar dažādiem mācību materiāliem mācību stundām un nodarbībām, kas mazākā vai lielākā mērā ir saistīti ar mūziku. Materiāli noderēs gan skolotājiem, gan bērnudārza audzinātājām, gan vecākiem, kas rūpējas par bērnu muzikālo izglītošanu. 

Kāpēc tāds nosaukums? Viss sākās ar dažādu tautu rotaļu fonogrammu ierakstīšanu. Phōnē – tulkojumā no sengrieķu valodas nozīmē skaņa. Latviskojot vārda pirmo daļu un atstājot vārda otro daļu, radās "Skaņgrams".

Pienākot jaunam mācību gadam, Skaņgramam ir tapis jauns mācību materiāls – ilustrēta grāmata bērniem “Septiņi stāsti par notiņām”. Grāmatas mērķis – ar vienkāršu stāstu palīdzību palīdzēt bērniem apgūt notis. To var izmantot gan bērnudārzu vecākajās grupiņās, gan skolās, gan mūzikas skolās. Kā arī – vecāki strādājot ar saviem bērniem mājās. Papildus grāmatiņai mūsu mājas lapā var iegādāties darba lapas, ko var izmantot paralēli strādājot ar grāmatu. Darba lapās bērni varēs vingrināt roku nošu rakstīšanā, krāsot un pildīt uzdevumus, nošu materiāla apgūšanai. Uzdevumi darba lapās ir paredzēti bērniem no 5 līdz 7 gadu vecumam. Tā kā rakstītprasme vēl tikai tiek apgūta šajā vecumposmā, tad arī nošu līnijas darba lapās ir krietni lielākas, kādas tās ir ierasts nošu burtnīcās. Darba lapas varēs iegādāties un izprintēt, pēc tam kopējot vajadzīgo eksemplāru skaitu. 

 

Reklāma
Reklāma

 


UZMANĪBU!!! Kopēšana paredzēta vienas iestādes vai lietotāja ietvaros. Lūgums nedalīt to trešajām personām un būt godīgiem, nepārkāpjot autortiesību likumu!