Mammamuntetiem.lv piedalīsies Zinātnieku Naktī!

Jau 14. reizi visā Eiropā 27. septembrī tiks aizvadīta "Zinātnieku Nakts". Pirmo gadu tajā piedalīsies arī Mammamuntetiem.lv. 

FOTO: Shutterstock.com

Latvijas Hidroekoloģijas institūta (LHEI) pētnieki Zinātnieku Naktī aicinās apmeklētājus iejusties zinātnieku ikdienā un meklēt atbildes uz sabiedrībai aktuāliem jautājumiem, uzlabojot ikdienas dzīves kvalitāti un saudzējot dabu. 

 

Arī mēs, Mammamuntetiem.lv, neesam vienaldzīgi, kas notiek ar pasauli mums apkārt, tādēļ pasākuma laikā piedāvāsim iespēju piedalīties konkursā. Kas notiks? 

Ikviens interesents varēs noklausīties autores Evijas Gulbes pasaku "Plastmasas lietus" (starp citu, šī būs pirmā reize, kad pasaku "Plastmasas lietus" lasīs publiski!); pēc pirmlasījuma bērni varēs veidot pasakai ilustrācijas. Ikviens dalībnieks saņems nelielu balviņu. 

Zinātnieku Nakts

Kas vēl notiks LHEI teritorijā? 

Ikvienam būs iespēja:

  • iepazīt aizraujošo jūras zemūdens pasauli – video materiālus par zemūdens biotopiem, akvārijos iespēja tuvāk iepazīt Rīgas līča floru un faunu
  • iepazīt Valsts vides dienesta zvejas kontroles un jūras monitoringa kuģi “Mare”
  • noskaidrot, cik sāļa ir Baltijas jūra dažādās vietās, cik tā ir sāļa salīdzinoši ar citām jūrām un okeāniem
  • uzzināt, ko mēs apēdam, kad peldamies jūrā jeb kas ir zooplanktons –mikroskopā var apskatīt, kāds izskatās zooplanktons un kāda ir tā nozīme jūrā
  • modernā laikmeta spožums un posts – plastmasa – ikviens apmeklētājs var atnest kādu plastmasas izstrādājumu un noskaidrot, no kāda polimēra tas sastāv, un uzzināt par tā ražošanas apjomiem, pārstrādāšanas iespējām, pašam izmēģināt unikālu jaunu iekārtu – spektrometru plastmasas identificēšanai
  • iepazīst Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību, izdzīvojot dažādus zinātnieku stāstus izstādē #ZinātneLatvijai
Reklāma
Reklāma

 

Svarīga informācija!

LHEI adrese: Voleru iela 4, Rīga

Satiksme: 3., 30., 54. autobuss vai 246., 346. mikroautobuss līdz pieturai "Pagrieziens uz Voleriem"

Apmeklētāji aicināti privātās automašīnas novietot ceļa malā, neiebraucot LHEI teritorijā.

Vēršam uzmanību, ka no 16.00 līdz 17.00 aktivitātes notiks iepriekš pieteiktām grupām. No 17.00 gaidīts ikviens interesents.