Brīvdienu pasākumi ģimenēm. Izbaudām rudeni!

FOTO: Shutterstock.com

 

Mīļdziesmiņas

Piektdien, 20. septembrī, Alūksnes kultūras centrā Latvijas koncertu koncertprogramma bērniem “Mīļdziesmiņas”, kurās dzirdēsim Aiju Andrejevu, Martu Kristiānu Kalniņu, uzstāsies arī Goran Gora, Jānis Miltiņš, Mārtiņš Miļevskis. Koncerta stāstniece – Karina Bērziņa.  Latviešu tautasdziesmas, kā arī Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Renāra Kaupera, Valta Pūces raibā virknītē sakartotas mīļdziesmiņas.  Koncerta auditorija – bērni no 3 gadu vecuma, ģimenes, jaunāko klašu skolēni.


 

 

Dabas parka Tērvetē aicina uz Meža ražas svētkiem

Sestdien, 21. septembrī, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē svinēs, daudzinās un suminās Meža ražas svētkus!  Rūķu sētā no plkst. 12.00 līdz 14.00 ar dančiem un rudens ražas rotaļām meža draugus gaidīs rūķis Dziesmiņš. 

Savukārt no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rūķu sētā būs iespēja savām rokā radīt meža krāsu, materiālu un rakstu iedvesmotu savu īpašo rudens meistardarbu. Cits neierasts stāsts būs klausāms par neparastām vaska izmantošanas iespējām, to atklās īpašs čaklo rūķu viesis. 

Rūķu pilsētā Čiekurē no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rūķu meža ražas sporta spēles kopā ar vingrajiem rūķiem. Pasaku mežā, Raganu silā, pie allaž rosīgās un atraktīvās Sila raganiņa no plkst. 12.00 līdz 17.00 uzzināsi kādu nedaudz nešpetnu, bet ar sirsnību apvītu, raganiņas meža noslēpumu.

 

 

Kolāžu darbnīca Berga Bazārā

Sestdien, 21. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 ISSP Galerija Berga Bazārā aicina apmeklēt bērnu un ģimeņu dienu, kas norisinās aktuālās izstādes “Savādā ieleja” ietvaros. Pētot mākslas darbus un liekot lietā iztēli, radošajā darbnīcā mākslinieces Adelīnas Kalniņas vadībā ikvienam būs iespēja izveidot pašam savu izstādes plakātu kolāžas tehnikā. Ieeja — bez maksas. Radošajā darbnīcā aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem.Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama — interesenti aicināti pievienoties jebkurā laikā no plkst. 12.00 līdz 15.00.

 

 

Mazo zinātniķu konference

Reklāma
Reklāma

Sestdien, 21. septembrī, plkst. 11.00 SPIIKIIZI  (Krišjāņa Valdemāra iela 17A) eksperimentu šovs kopā ar zinātnieku Dr. Haštagu.   Dr. Haštagam nesagādā grūtības kādu piesaldēt, kādu piededzināt, uzmeisterot smieklu kukurūzas zupu, kuru apēdot jebkurš sāks smieties. Tik pat veiksmīgi Dr. Haštags māk uztaisīt īstu raķeti, kas visas labās domas nosūtīs VISUMĀ, lai tās ātrāk piepildītos.  To, un daudz ko citu Dr. Haštags demonstrēs visiem, kas apmeklēs viņa konferenci. Būs arī āķīģi uzdevumi, un jautras spēles. 

 

 

 

Baltu vienības diena

Svētdien, 22. septembrī plkst. 19.00 Rīgā, AB dambī, notiks Baltu vienības dienai veltīts pasākums. Tā laikā ar īpašu rituālu tiks iededzināts speciāli veidots ugunskurs, kā arī notiks Rīgas folkloras kopu un folkmetāla grupas “Symbolic” koncerts. Pasākumu ieskandinās Rīgas spilgtākās folkloras kopas: “Grodi”, “Vilkači” un “Skandinieki”, kuras šim notikumam par godu būs sagatavojušas īpašas koncertprogrammas.  Plkst. 20.00 ar īpašu rituālu tiks iedegts Baltu vienības ugunskurs. Baltu vienības diena tiek atzīmēta pieminot 1236. gada 22. septembra vēsturiskos Saules kaujas notikumus, kad zemaiši un zemgalieši kopīgi sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. 

 

 

 

Ārlavciema Ābolu svētki

Sestdien, 21.septembrī Abavas vīna darītavā, Ārlavciemā ikviens interesents aicināts krāšņi nosvinēt ābolu ražas svētkus. Svētki paredzēti visiem, kam svarīga lauku vide - svaigs gaiss, miers un ābolu smarža. Svētkos būs iespēja darboties ābolu dārzā kopā ar draugiem, radiem, kolēģiem un ģimeni! Visi kopā vāksim īpašos Ārlavciema ābolus, kas auguši atjaunotā ābeļdārzā, bet pēc labi padarīta darba kopīgi svinēsim un godināsim šī gada ražu.

Pasākuma ietvaros būs iespējams piedalīties īpašā seminārā par ābeļu audzēšanu un kopšanu, iesaistīties dažādās fiziskās aktivitātēs un radošās meistarklasēs, skatīties pazīstamās un iemīļotās latviešu kino filmas, tāpēc īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, kā arī lielākas un mazākas draugu kompānijas. Savukārt diena otrajā pusē kopā baudīsim Agneses Rakovskas un Henrix Band uzstāšanos. Sīkāka informācija par pasākuma programmu šeit

 

 

Izrāde “Blēņas un pasakas”

Svētdien plkst. 11. 00 Dirty Deal teātris   aicina uz izrādi “Blēņas un pasakas”. izrāde bērniem un vecākiem pēc Imanta Ziedoņa pasaku krājuma „Blēņas un pasakas” motīviem.