Strēlnieciņš (23.11. līdz 21.12.)

Mazais Strēlnieciņš ir ļoti kustīgs, zinātkārs un sabiedrisks bērns. Viņam nepārtraukti vajadzīgi jauni iespaidi un izjūtas un kāds, kas pacietīgi atbild uz daudziem jautājumiem. Zīdaiņa vecumā, palicis viens, klusumā un mierā, viņš raudās, bet cilvēku pilnā istabā netraucēti aizmigs.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Jupiters
Stihija — Uguns
Akmeņi — tirkīzs, granāts
Talismans — salamandra
Nedēļas diena — ceturtdiena
Krāsas — zila, indigo, purpura
Ziedi — neļķes, gladiolas, tulpes, dālijas


Attīstības ziņā Strēlnieciņš allaž būs solīti priekšā saviem vienaudžiem. Agri iemācījies staigāt un runāt, viņš aktīvi sāks iepazīt pasauli.

Mazajam Strēlnieciņam patīk košas un ar dažādiem skaņas signāliem aprīkotas rotaļlietas. Paaudzies viņš aizrausies ar stāstiem par bruņiniekiem, pūķiem un princesēm, kuras no briesmām izglābj princis baltā zirgā, kur labais uzvar ļauno un katrs saņem pēc nopelniem.

Strēlnieciņš ir ļoti patstāvīgs un drosmīgs mazulis. Briesmas un grūtības viņu nebaida, gluži pretēji — tās tikai vairo azartu. Viņu neuztrauc neveiksmes — ja neizdevās pirmajā reizē, izdosies nākamajā.

Tā kā Strēlnieka zīmē dzimis mazulis ir vienmēr gatavs doties pretī nezināmajam, arī sasitumi un nobrāzumi nebūs nekāds retums. Ja blakus būs kāds, kas mazo samīļos, klupieni un kritieni ātri aizmirsīsies.

Strēlnieciņš ir dzīvespriecīgs un komunikabls, viņam patīk draudzēties. Viņš nevairās atzīt savas kļūdas, ir patiess un godīgs un augstu vērtē šīs īpašības arī citos. Šim mazulim droši var uzticēt sadalīt kārumus — neviens netiks aizmirsts, un visi saņems vienādi.
Aktīvais un ar sacensību garu apveltītais Strēlnieciņš labprāt nodarbosies ar sportu, piemēram, vieglatlētiku.

Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.

Reklāma
Reklāma