Ceļotāju dienas, pārgājieni un našķošanās ar šokolādi. Pasākumu izlase ģimenēm

Siguldas dabas takas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siguldas dabas takas

 

 

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienas

Sestdien un svētdien, 14. un 15. septembrī, Gaujas Nacionālajā parkā reizē ar zelta rudens tuvošanos, notiks jau otrās Ceļotāju dienas. Pasākuma programma šobrīd vēl tiek veidota, lai parādītu pēc iespējas daudzveidīgāku piedāvājumu visā Nacionālā parka teritorijā. Taču jau tagad varam pačukstēt, ka

bez jau populārām tūrisma aktivitātēm Siguldas, Līgatnes un Amatas novados, Ceļotāju dienās būs vairāki jauni un saistoši pasākumi Gaujas Nacionālā parka mazāk pazīstamajā, bet gana interesantajā teritorijā. Informācija par programmu šeit.

 

 

 

Pārgājiens uz Seldžu ozolu audzi

Sestdien, 14. septembrī, plkst. 10:30 pie Lubāna novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra gaida tos, kas gatavi doties pārgājienā, kura laikā varēs iepazīt mazāk pazīstamās gļotsēnes un sūnu sugas, kas atrodas Seldžu ozolu audzē, dabas lieguma “Lubāna mitrājs” teritorijā. Zināšanās dalīsies dabas fotogrāfe, sēņu pazinēja – Julita Kluša un sūnu speciālists Ansis Opmanis. Uz pārgājienu aicināts ikviens zinātkārais, īpaši aicina ģimenes ar bērniem, jo pārgājiena maršruts nebūs sarežģīts, līdz ar to pārgājiens draudzīgs bērniem, lai dotu viņiem iespēju izzināt un atklāt. Līdzi ņemt pusdienu maizītes un/vai kādu citu našķi, pārgājiena laikā paredzēta piknika pauze. Pieteikšanās un papildu informācija par tālr. 29234956 vai uz e-pastu: lubanamitrajs@gmail.com.

 

 

Atvērtā sestdienu ekskursija

Sestdien, 14.septembrī plkst. 14.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10, Rīgā), apmeklējot izstādi “Redzēts-neredzēts-izredzēts”, apvienojumā ar ekskursiju muzeja speciālista vadībā var uzzināt stāstus par eksponātiem. Laika gaitā DMDM ir saņēmis aizkustinošus dāvinājumus, kad cilvēki muzejam atvēlējuši savas ģimenes relikvijas vai mākslinieki un to tuvinieki dāvājuši nozīmīgus vai godalgotus darbus, lai tie tiktu saglabāti nākamajām paaudzēm. Pavisam īpaši ir atgūtu vērtību un nejaušu atradumu stāsti, kas reizēm var būt īsta detektīva cienīgi. Blakus tiem stāv arī tādi, kas savu ceļu uz muzeju uzsākuši lūžņu kaudzē un restauratoru izloloti nu atguvuši sākotnējo spožumu.

 

 

Vingro ar “Mazais dara”

Sestdien, 14. septembrī, no 12.00 līdz 16.00  Kalnciema kvartāla tirgū piedāvā izvingroties kopā ar “Mazais dara” sporta vingrinājumu kartītēm. Tās ir paredzētas pirmsskolas vecuma bērniem, lai sekmētu pamatprasmes sportā. Bērni varēs izmēģināt aktivitātes ar inventāru, ko var atrast mājās un izveidot pašiem no ikdienišķām lietām.

 

Reklāma
Reklāma

 

Eiropas kultūras mantojuma dienas Lūznavas muižā

Sestdien, 14. septembrī, no 16.00 līdz 20.00 Lūznavas muižā (Pils ielā 8, Lūznavā) turpināsies Eiropas kultūras mantojuma dienu programma. Interesentiem piedāvās izzinošu ekskursiju, keramikas cepļa izņemšanu, senās mūzikas uzvedumu un vairākas izstādes.

Papildus informācija par pasākumu šeit.

 


Nodarbība "Es un māksla I"

Sestdien, 14.septembrī, no pulksten 12.00 līdz 15.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā bērniem piedāvā iepazīt mākslu tuvāk caur viņu personisko pieredzi. Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt par mākslas tapšanas procesu, mākslas darbu iekšējo struktūru, autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbību struktūru veido pedagoga stāstījums par dienas tēmu un ar to saistīts zīmēšanas uzdevums – kopija, brīvā interpretācija vai radošs darbs, ko nosaka izvēlētās tēmas specifika. Ļoti svarīgi, ka bērni nodarbības laikā koncentrējas uz vienu mākslas darbu, mēģina tajā saskatīt iespējami daudz nianšu un iedvesmojas, lai radītu savu zīmējumu. Katra nodarbības dalībnieka darbs vienmēr izdodas, jo galvenais ir process un prieks, kas rodas zīmējot! Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme. Nodarbība domāta bērniem līdz 10 gadu vecumam.

 

 

Ekskursija un radošās darbnīcas šokolādes muzejā

Svētdien, 15.septembrī, plkst. 16.00 Miera ielā 22, Rīgā “Laimas” šokolādes muzejā aicina uz ekspozīcijas apskati un darbnīcām.  Ap šokolādes gatavošanu vienmēr ir virmojis noslēpumainības plīvurs. Turklāt ar uguni meklējami tie, kuriem šokolāde neietu pie sirds. Tāpēc pašsaprotami, ka cilvēki ne tikai alkst nogaršot izcilos ''Laimas'' šokolādes meistardarbus, bet arvien vairāk vēlas ielūkoties brīnumainās šokolādes tapšanas aizkulisēs. "Laimas" šokolādes muzejā šokolādi var izbaudīt ar visām maņām – ieraudzīt, sagaršot, sadzirdēt un sajust.

 

Čello Cēsīs. Tanabata jeb teika par divām zvaigznēm: Ēnu un zīmējumu muzikālā izrāde bērniem

Kā sapnis īstenībā, mūzikā, zīmējumos un dejā tiks izstāstīta sena japāņu teika par debess karaļvalsts dzīvi, par princesi Orihimi, viņas līgavaini Hikoboši un valdnieku Tentei. Tūkstots gadu senais stāsts par mīlestību un debesu spīdekļiem atklāsies brīnumainākā spēlē, kas pasaku tēlus uzburs zīmējumos, ēnās, mūzikā un dejā. Fantāzijas bagātajā rotaļā iesaistīsies trīs mums visiem labi pazīstamas latviešu mūziķes un divas japāņu mākslinieces – dejotāja un izrādes māksliniece. Režisora Vara Klausītāja vadītas, viņas atklās senās japāņu teikas varoņu stāstu.

Pirms pasākuma aicinām uz Radošo darbnīcu. Pasākums piemērots bērniem no 2 gadu vecuma.

 

 

Starpkultūru integrācijas festivāls “Rīsa Grauds”

15. septembrī plkst. 11.00-15.00 Āgenskalna tirgus “Rīsa graudā” tuvāk iepazīs Kaukāza&Vidusāzijas reģionu kultūru.  Varēs baudīt armēņu, abhāzu, ubihu, kazahu, uzbeku
un Adžārijas reģionu dejas un gruzīnu mūziku, klausīties pieredzes stāstus par dzīvi pēc
pārcelšanās uz Latviju, meistarklasē gatavot tradicionālo kaukāzu ēdienu hačapuri un apgūt
tradicionālās gleznšanas tehnikas. Visas dienas garumā notiks arī tirgus, kurā varēs iegādaties
Kaukāza&Vidusāzijas reģionu produktus. Dalība bez maksas.