Daudzveidīgās banānmaizes recepte

Dienvidaustrumāzijas gardums latviešu virtuvē vairs nav retums. Vai šis gardums jau ir pabijis arī tavā virtuvē?

Var gadīties, ka gribas vēl paeksperimentēt ar bānānmaizes cepšanu, līdz tas viens izcilais rezultāts sasniegts.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Var gadīties, ka gribas vēl paeksperimentēt ar bānānmaizes cepšanu, līdz tas viens ''izcilais'' rezultāts sasniegts.

Sastāvdaļas:

  • ķekars labi nogatavojušos banānu
  • linsēklas
  • 150ml vaniļas sojas piens
  • 250g kviešu milti
  • šķipsna sāls
  • 90g kokosriekstu piens
  • ābolu etiķis
  • 1 ēdamk. kanēlis
  • 1 tējk. soda
  • mazliet cepamais pulveris
  • cukurs pēc garšas (jāņem vērā, ka nogatavojušies banāni ir ļoooti saldi, kā arī papildus salduma devu dos vaniļas piens)

Gatavošana:

  • Bļodā samīca banānus (1-2 banānus atstāj dekorēšanai vai pievienošanai mīklā).
  • Tiem pievieno kokosriekstu pienu, ēdamkaroti ābolu etiķa, vaniļas sojas pienu.
  • Linsēklas sablendē miltos (der vienkāršs blenderis). Lai tie nebūtu kā papildus milti, sablendētās linsēklas sajauc ar pavisam nedaudz ūdeni un pievieno banānu masai.
  • Atsevišķā bļodā sajauc kviešu miltus ar šķipsnu sāls, kanēli, sodu, cepamo pulveri. 
  • Šķidro masu pievieno sauso sastāvdaļu bļodā un visu izmaisa.
  • Vienu banānu sagriež nelielos kubiņos un iemaisa mīklā. Atceries mīklu nepārmaisīt!
  • Banānmaizes mīklu lej cepamajā veidnē un tās virspusi izlīdzina.
  • Atlikušo banānu pārgriež gareniski uz pusēm un liek virsū banānmaizes mīklai, to nedaudz iespiežot uz iekšu.

 

Banānmaižu variācijas ir ļoti daudz un dažādas. Tās tiek gatavotas arī ar riekstiem un ogām, un citām piedevām. Lai atklātu savu ''īsto'' banānmaizi, uzdrošinies eksperimentēt!

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas