Latvijas Leļļu teātrī gaidāma pirmizrāde ciklā “Vakara pasaciņa”- “Čigānmeitēns Ringla”

Jau pavisam drīz, 13. septembrī pl.18:30 Latvijas Leļļu teātra muzejā gaidāma šīs sezonas pirmā pirmizrāde – jauna “Vakara pasaciņa” mazuļiem “Čigānmeitēns Ringla”, ko veidojusi un stāsta aktrise Alīda Pērkone.

Izrādes ciklā “Vakara pasaciņa” ir piemērotas bērna pirmajam teātra apmeklējumam aptuveni no 2 gadu vecuma.

FOTO: no personīgā arhīva

Izrādes ciklā “Vakara pasaciņa” ir piemērotas bērna pirmajam teātra apmeklējumam aptuveni no 2 gadu vecuma.

Visa lielā čigānu saime guļ saldā miegā, tikai Ringlai nenāk miegs. Par Medusmuižu domā tā...


"Čigānmeitēns Ringla" ir jaunās aktrises skatuves versija Erika Ādamsona dzejā rakstītajam stāstam. Par ieceres tapšanu viņa stāsta: “Ilgi domāju, kādu materiālu izvēlēties, līdz uzdūros animācijas filmai par Ringlu. Uzreiz atcerējos, kā es to bērnībā biju skatījusies un kādi ceļojumi pēc tās tika izceļoti manās rotaļās un sapņos.

Sameklēju grāmatu, vienā rāvienā izlasīju un bija skaidrs, ka gribu to iestudēt.

Atcerējos mākslas skolā iegūtās zināšanas un nolēmu izmantot materiālus, ko var iegūt teju neierobežotā daudzumā, proti, papīra atgriezumus. Tas dod iespēju no šķietami nekā izveidot visu, ko fantāzija piedāvā. Šo paņēmienu izvelējos arī tādēļ, ka bērniem ir liela rotaļlietu pārbagātība un pārsteigt tos ar ļoti krāsainu vai vizuāli perfektu tēlu ir teju neiespējami. Toties, dodot bērniem iespēju izrādes laikā piedalīties tēlu veidošanā, viņi saprot, ka var izveidot savus rotaļu biedrus no tā, kas apkārt pieejams, pat ja tas ir tikai papīrs vai tā pārpalikumi.”


Izrādes ciklā “Vakara pasaciņa” ir piemērotas bērna pirmajam teātra apmeklējumam aptuveni no 2 gadu vecuma. Tajās tiek izmantoti gan rotaļu elementi, gan lelles un bērni var iepazīties ar teātri, aktieriem un publikas uzvedības noteikumiem teātrī. 

Reklāma
Reklāma


Biļetes uz septembra un oktobra izrādēm nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Latvijas Leļļu teātra kasē, kas darbu atsākusi ierastajā laikā: darbdienās no plkst. 10:00 līdz 18:00, bet brīvdienās – no plkst. 10:00 līdz 17:00. Izrāžu dienās biļetes iespējams iegādāties līdz vakara izrādes sākumam.

Ar Leļļu teātra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv.


Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var sociālajos tīklos https://www.facebook.com/lelluteatris/  un https://www.instagram.com/lelluteatris/, kā arī teātra mājas lapā - http://www.lelluteatris.lv/lv/.