Piena paku regate, Gaismas pils simtgade un spēļu diena: ko darīt 31. augustā un 1. septembrī?

Tā kā šogad 1. septembris iekrīt svētdienā, tad brīvlaiks ir par vienu dienu garāks un bērniem un jauniešiem ir iespēja ilgāk patusēt. Bet nopietnās izklaides cienītājiem jāņem vērā, ka galvaspilsētas teātros pilnā sparā jau sākusies jaunā teātra sezona.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī pēdējie šīsvasaras festivāli - Piena paku regate, kā arī Piena, Maizes un medus svētki Jelgavā, Senās uguns nakts visā Latvijas piekrastē un vērienīgi Kauguru svētki ar estrādes zvaigžņu piedalīšanos. 


Piena paku regate, kā arī maize un medus Jelgavā
Sestdien, 31. augustā, Jelgavā – Hercoga Jēkaba laukumā un Lielupes promenādē notiks 19. Piena, Maizes un Medus svētki, kuru galvenais notikums kā jau ikgadu būs Eiropā vienīgā Piena paku laivu regatē. Šogad spraigos sacensību notikumus vērosim pašā pilsētas centrā uz Driksas upes.
“Baltais” Piena paku laivu regates pasākumu centrālā norises vieta būs Pasta sala, kur sacensību dalībniekus un pasākuma viesus sagaidīs īsta zemūdens valstība – Neptūns, Nāru pludmale, Piena pils un daudzas citas aizraujošas aktivitātes visai ģimenei.
31. augustā pasākumu programmu Pasta salā atklās pulksten 15.00 ar vērienīgu peldlīdzekļu prezentāciju, bet jau 16.00, dodoties pretī jauniem izaicinājumiem, piena paku plosti ieņems kursu uz Driksas ūdeņiem. Skatītājus aicina spraigos sacensību notikumus vērot no Jāņa Čakstes bulvāra, kā arī no Driksas kreisā krasta Pasta salā. Savukārt, no pulksten 17.00 jaunajā brīvdabas koncertzālē “Mītava” par svētku noskaņu parūpēsies grupas “Sub Scriptum”, “Pērkons” un “Dakota”. Papildus informācija šeit.
 

Kalnciema kvartālā  "Burtu tirgus"
31. augustā Kalnciema kvartāla Burtu tirgū plkst. 10.00-16.00 varēs atrast visus rīkus gan skolas gaitām, gan arī iepriecināt sevi ar košu plānotāju, galda dekoru vai atrast oriģinālas dāvanas. Iepazīt burtus aicinās arī izdevniecība „Liels un mazs”. Visas dienas garumā notiks vairākas bezmaksas nodarbes – bērnu vadībā taisīsim atstarotājus un māla podus, stādīsim tajos rozes, rotaļāsimies ar ciparu tablo, slēpsimies spēļu kubā, apgūsim mūziku un spēlēsim pagalma spēles. Programma šeit.
 


Saulkrastos folkloras festivāls "Pa Saulei"
31. augustā VIII Saulkrastu folkloras festivāls „Pa Saulei” no jauna vienkopus pulcēs folkloras kopas no visas Latvijas. Danči, dziedāšanas un gavilēšanas meistarklases, sadziedāšanās un koncerti - visas dienas garumā. Festivāla noslēgumā - Senās uguns nakts ugunskura un uguns skulptūru iedegšana. Programma šeit
 


Norisinās "Veselīga dzīvesveida diena"
31. augustā no pulksten 11:00 līdz 17:00 Vecāķu pludmalē norisināsies “Veselīga dzīvesveida diena”. Tajā gan lieliem, gan maziem visas dienas garumā būs iespēja profesionāļu vadībā piedalīties sportiskās aktivitātēs un sacensībās gan pludmalē, gan uz ūdens. Dejas cienītāji varēs apgūt dažādu deju pamatus. Ikviens varēs pārbaudīt savu fizisko spēku un atjautību, piedaloties pludmales spēka trases sacensībās. Savukārt tie, kas jūtas droši uz ūdens, varēs izmēģināt un apgūt pareizu SUP tehniku. Visas dienas garumā darbosies Veselības stacija, kurā veselības aprūpes speciālisti sniegs ekspreskonsultācijas.


Svētki bērniem un jauniešiem "Nāc un piedalies!"
31. augustā aicina bērnus un jauniešus kopā ar vecākiem, vecvecākiem un draugiem uz ikgadējiem mācību gada sākuma svētkiem – "Nāc un piedalies!". Svētki visas dienas garumā notiks pie Rīgas Kongresu nama. Ieeja bez maksas. Vakara programmā, no plkst. 18.00, gaidāmi grandiozi mūzikas svētki jauniešiem. Uz lielās skatuves uzstāsies plaši atpazīstami mūziķi – grupas Sudden lights un Double Faced Eels, kā arī Edavārdi, Ansis un Kristīne Pāže.
Pasākuma programma šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Gaismas pils simtgade 
Sestdien, 31. augustā, ar plašu norišu programmu no pulksten 10.00 līdz 20.30 tiks svinēta mūsu Gaismas pils – Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) simtgade. Būs diskusijas, radošās darbnīcas, izstādes, spēles, koncerti, filmu seansi un citas aktivitātes ar saukli “Pastāvēs, kas draudzēsies!”, kurās piedalīsies teju 100 sadarbības partneri – LNB draugi un domubiedri. 
Ikvienam interesentam būs iespēja doties 15 īpašos ekskursiju maršrutos, nokļūstot ikdienā nepieejamās Gaismas pils vietās, piedalīties sarunās par literatūru, baudīt LNB izstādes, iepazīt krājuma bagātības un vērot LNB digitālo resursu demonstrācijas. Aktivitātes notiks visā ēkā, tostarp tās priekšlaukumā.
Programma šeit.

 

Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena
1. septembrī Brīvdabas muzejs aicina uz Amatu dienu un Spēļu un rotaļu dienu. Pasākuma viesiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus, izmēģināt spēkus ar senajiem darbarīkiem, iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas, kā arī apmeklēt “Latviskos pirts svētkus”. Dienu pirms atgriešanās skolas solā paši mazākie tiek aicināti jestri nosvinēt vasaru ar iemīļotām un piemirstām spēlēm, piedalīties radošās darbnīcās un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopām.