Īrija apsver radikālu soli cīņā pret vakcīnu noliedzējiem; ja lēmums tiks pieņemts, to izjutīs simtiem ģimenes

Īrijas labklājības ministrs Simons Harris paziņojis, ka pēc 12 mēnešiem tiks pieņemts lēmums, vai bērniem, kuri nav vakcinēti pret masalām un līdzīgām infekcijas slimībām, tiks aizliegts uzsākt mācības skolā vai apmeklēt bērnudārzu, vēstī portāls “Baltic-Ireland”.

 

FOTO: Shutterstock.com

Ministrs minēja, ka iepriekš aizliegums tika svītrots no izstrādātās koncepcijas, jo tika uzskatīts, ka tas varēt būt “juridiski izaicinošs”.

Tomēr ministrs plāno veikt papildus konsultācijas ar speciālistiem attiecībā uz jautājumiem, kas attiecas uz konkurējošajām tiesībām un bērna tiesībām apmeklēt skolu.

Harris sagaida, ka 12 mēnešu laikā būs pietiekami daudz datu par to, lai gūtu skaidrību, vai aizliegums varētu tikt ieviests. 

Sākot ar septembri visiem vidusskolas pirmā gada zēniem tiks nodrošināta valsts apmaksāta vakcinēšana pret cilvēka papilomas vīrusu (HPV), lai mazinātu saslimšanu ar vēzi. 

Reklāma
Reklāma

Vakcīna jau daudzus gadus tiek sniegta meitenēm līdzīgā vecumā, bet saistībā ar nepamatotām bailēm par nevēlamām blakusparādībām vakcinēto meiteņu skaits ir samazinājies līdz 70%, lai gan programmas mērķis ir 85%.

 

No portāla Jauns.lv