“Atpakaļ uz skolu!” aizsāk Uzticības tālruņa 116111 septembra akciju ciklu

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 rīko ilggadējo akciju “Atpakaļ uz skolu!”. Šogad tā norisināsies no 26. augusta līdz 1. septembrim.

FOTO: Shutterstock.com

Akcijas laikā bērni, vecāki, pedagogi, bērnu likumiskie pārstāvji, kā arī citiem interesenti ir aicināti zvanīt uz Uzticības tālruni 116111, lai saņemtu profesionālas konsultācijas un atbalstu sev aktuālos jautājumos saistībā ar bērniem, kā arī jaunā mācību gada sākšanos. 

“Nereti jaunā mācību gada sākums raisa satraukumu ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Uzticības tālrunī ik gadu tiek saņemti zvani no vecākiem un citiem bērna likumiskajiem pārstāvjiem, lūdzot atbildēt uz jautājumiem par bērnu tiesībām un pienākumiem, bērna sagatavošanu skolas gaitām, konfliktu risināšanu starp bērnu vecākiem, grūtībām ar pedagogiem, kā arī citiem nozīmīgiem jautājumiem. Mēs ikdienā sniedzam bezmaksas diennakts palīdzību bērniem, tomēr arvien biežāk arī vecākiem un pedagogiem rodas jautājumi par dažādu situāciju, kas saistītas ar bērniem, risināšanu. Tādēļ arī rīkojam šādas akcijas, lai kopīgi meklētu risinājumus un saņemtu atbalstu”, uzsver VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Septembrī Uzticības tālrunis rīko vairākas akcijas, lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem. Visa mēneša garumā uz Uzticības tālruni īpaši aicināti zvanīt vecāki, kā arī bērnu aizbildņi, audžuvecāki un adoptētāji. Savukārt no 6. līdz 8. septembrim norisināsies akcija “Uzticības tālrunis tēviem”.

Reklāma
Reklāma

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 strādā visu diennakti un ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.