Vasara lutina! Nēģu svētki, koncerti un pasākumi ģimeniskai atpūtai

Pēdējā nedēļa pirms skolas gaitu uzsākšanas solās būt silta, saulaina un brīnišķīga. Vēl tik daudz kas jāpaspēj! Saplāno brīvdienas šodien pat.

Carnikavas Nēģu svētki

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Carnikavas Nēģu svētki


Tērvetē vēsturisko kauju rekonstrukcijas
Sestdien, 24.augustā, plkst. 15.00 Tērvetē pie pilskalna pļavā norisināsies vēsturisko kauju rekonstrukcijas, kuras veltītas 1944. gada Otrā Pasaules kara notikumiem un 1949.gada nacionālo partizānu darbībai Zemgalē, kas bija liela traģēdija Latvijas iedzīvotājiem un latviešu tautai.
Plkst.16.00 tiks atainotas 1944. gada aizsardzības kaujas Kurzemē, kurās piedalīsies aptuveni 70 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet plkst. 18.00 nacionālo partizānu kauja pret Okupācijas karaspēku. Abu kauju starplaikos paredzēta militāras tehnikas, I un II Pasaules kara vieglo un smago transportlīdzekļu, un ieroču ekspozīcijas apskate. Pasākumu organizē Biedrība Latviešu karavīrs. Ieejas maksa: bērniem līdz pieciem gadiem bez maksas; pārējiem – 5 eiro.

 

LNSO VASARNĪCA 2019. Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju
Svētdien, 25. augustā plkst. 15.00 Latgales vēstniecība GORS (Rēzeknē) “LNSO vasarnīcā 2019” pirmizrādi piedzīvos komponista Edgara Mākena un Latvijas Leļļu teātra galvenā režisora Ģirta Šoļa jaunā muzikālā izrāde visai ģimenei “Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju”. Izrādes pamatā ir zviedru mūsdienu rakstnieces Barbru Lindgrenas asprātīgais un ēverģēlīgais piedzīvojumu stāsts “Loranga”. Uz izrādi tiek aicināti pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērni ar vecākiem.
Zēns, vārdā Masarīns, kopā ar tēti Lorangu mitinās lauku mājās. Loranga nēsā halātu, un galvā viņam uzvilkts adīts tējkannas sildītājs ar ziedurakstu, viņš ir bērnišķīgs un bezatbildīgs bohēmists. Netālu malkas šķūnītī mitinās arī Masarīna neirotiskais vectēvs Dartanjans, kurš arvien izdomā sev jaunas kaites. Šī lieliskā trijotne dzīvo piedzīvojumiem pilnu dzīvi. 


 "Kids Wonderland" festivāls bērniem un ģimenēm
Svētdiena 11:00 Liepājā  Daugavas stadiona sintētiskais futbola laukumā sāksies aktīvās atpūtas festivāls bērniem un ģimenēm "Kids Wonderland". Jautras un interesantas aktivitātes, visas dienas garumā, visām vecuma grupām. Pasākuma galvenais notikums ir ģimeņu stafetes, jeb saliedēšanās aktivitātes, kurās drīkst piedalīties visi ģimenes locekļi. Toties māmiņas varēs piedalīties labdarības andelē un baudīt nesteidzīgu atpūtu “HAPPY” māmiņu teltī, kur bērniem paredzēts rotaļu laukums un interesantas radošās aktivitātes un balvas no atbalstītājiem. Labdarības andele – atnes divas vairs nevajadzīgas Jūsu bērnu mantiņas un vienu sev vajadzīgo paņem vietā. Pārējās mantiņas nonāk vietējā/tuvākajā bērnu namā. Ziedo vienkārši tāpat, vai samaini.


Vegānfestivāls
Sestdien, 24. augustā Esplanādē Vegānfestivāls, kurā apmeklētājiem tiks dota iespēja pašiem apgūt ēst gatavošanas prasmes 5 dažādās meistarklasēs. Tajās varēs iemācīties gatavot izdevīgi un videi draudzīgi, apgūt Indonēzijas street-food garšu noslēpumus, veidot savus garšvielu maisījumus, gatavot veselīgās “enerģijas bumbas” un kūkas no augu valsts produktiem. Kamēr Esplanādē noritēs vairums festivāla aktivitāšu, LU bibliotēkas Kalpaka bulvārī konferenču telpās notiks izglītojošas lekcijas par vegānismu. Lekciju tēmas aptvers dažādas sabiedrībā aktuālas tēmas - veselību, vegānismu un sportu, vegānismu kā sociālu fenomenu, augu valsts produktu nišu uzņēmējdarbībā, jautājumus par dzīvnieku ētiku un vegānismu ģimenē ar bērniem.


“Meža ekspedīcija vasarnīcā”
Sestdien, 24. augustā plkst. 14. 00  "Latgales vēstniecībā GORS”  (Rēzekne) meža ekspedīcija sadarbībā ar AS “Latvijas Valsts meži”. Pārgājiens notiks mežsaimnieku vadībā ar meža izziņas pieturām. Ekspedīcijas dalībnieki pildīs daudzveidīgus uzdevumus un gūs izpratni par meža kā “zaļā zelta“ nozīmi Latvijas pagātnē un nākotnē! 
 

Reklāma
Reklāma

Rožu darbnīca Jūrmalā
Sestdien, 24. augustā plkst. 11.00  Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem ir aicināti uz Rožu darbnīcu. Mākslas darbnīcā veidos rozes no dažādiem neparastiem materiāliem, kuras būs iespējams paņemt līdzi uz mājām vai uzdāvināt kādam īpašam cilvēkam. Lasīs Aspazijas dzeju par puķēm, izzinās rozes uzbūvi – gluži kā roze, kuras krāšņo un smaržīgo ziedu veido ziedlapiņas, kas kārtojas cita aiz citas, arī dzeja top, vienam vārdam saistoties ar nākošo. Malkojot rožlapiņu tēju, runās par raksturu, pašapziņu, uzdrīkstēšanos un vienkāršu dzīves svinēšanu. Lūdz pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu santa.apala@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruņiem 67764295 vai 29239472.
 

Cirka festivāls
Sestdien,  24.augustā plkst. 12.00 un 18.00  Koncertzālē “Rīgava” (Salaspils) notiks 13.Starptautiskā jaunatnes cirka festivāla “Brīnumu pilna pasaule” izrādes. Tās sola sniegt iespaidu par mūsdienu cirka iespējām un sasniegumiem, pārstāvot 13 cirka skolas un studijas no dažādām valstīm.
 

Carnikavas Nēģu svētki
Sestdien, 24. augustā Carnikavā svinēs XVIII Nēģu svētkus, kas šogad ar moto “Pa straumi uz augšu!” piedāvā izklaidējošas, gastronomiskas, sportiskas un muzikālas izklaides visai ģimenei. Jau no paša rīta Carnikavas centrā darbosies amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem, bet Carnikavas Sporta kompleksā – sportiskas aktivitātes. Savukārt “Iedvesmas piestātnē” Gaujmalā līdz jūrai vizinās vikingu un zvejnieku laivas, būs ekskluzīva iespēja darboties Elitas Patmalnieces radošajā darbnīcā, ģimenēm ar bērniem iespēja piedalīties lielajās koka spēlēs “Ņurņiku akadēmija” Carnikavas Novadpētniecības centrā darbosies “Nēģu vēstniecība”, kurā gan lieliem, gan maziem būs iespēja līdzdarboties radošās un izglītojošās aktivitātēs.