Andras Manfeldes Kuldīgas pasaka bērniem un vecākiem "Ceriņslotas zīmējumi"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā daudzpusīgās latviešu rakstnieces, Andras Manfeldes Kuldīgas pasaku bērniem un vecākiem “Ceriņslotas zīmējumi”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ceriņslotas zīmējumi“Ceriņslotas zīmējumi” ir autores draudzīgais sveiciens viņas dzimtās pilsētas, Kuldīgas māksliniekiem un mazajiem lasītājiem. Grāmatā iekļautās ilustrācijas ir pašas autores, Kuldīgas ieliņās tapušas, skices, kurās krāšņi ir atspoguļoti mākslinieces vārdi – Kuldīga ir pilsēta – mākslas darbs… Baisa, skaista un noslēpumaina.


“Ceriņslotas zīmējumi” ir stāsts par divām draudzenēm - kārtīgo Annu ar gaišajām bizēm un rudmati Katrīnu. Kādu dienu, abām bizojot apkārt pa pilsētu, viņas pamana, ka lietām pazudušas ēnas, mājām nav visu sienu - tās ir kā dekorācijas, turklāt pazuduši pieaugušie! Bet tad rēgainajā pilsētā, braucot uz asfalta ruļļa, ierodas Karr....Karmen un ar sakaltušu ceriņzaru uz kādas mājas sienas uzzīmē melnu traipu, kas pamazām plešas lielāks un tumšāks un kā upe vai lente aizvirpuļo pa pilsētu, pārklājot visu tumšā putekļu mākonī...


“Reiz sensenos laikos Kuldīgā, kad es vēl biju bērns, mēs spēlējām spēli – iekarājoties zaros, futbola vārtos vai vienkārši tāpat – guļot uz soliņa un atliecot galvas atpakaļ vērojām apkārt notiekošo. Tad šķiet, ka visu redzi pirmo reizi! Ceru, ka mana grāmata būs draudzīgs pamudinājums pieaugušajiem kuldīdzniekiem paskatīties uz pilsētu citām, ikdienišķu pienākumu nenogurdinātām acīm,” tā Andra Manfelde par savu jauno grāmatu.


Andra Manfelde ir vairāku Latvijas literatūras godalgu laureāte, tai skaitā, 2005.gada Ojāra Vācieša prēmijas ieguvēja. Autore līdz šim ir sarakstījusi vairāk kā desmit dažādu žanru grāmatas: romānus, stāstus, dzeju, prozu un bērnu grāmatas. 


Grāmata “Ceriņslotas zīmējumi” ir publicēta pilsētu sērijā, kurā līdz šim jau ir iznākusi pasaka par Ventspili “Vēja Vīrs un mēs”. Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: http://veikals.la.lv