FOTO: Jaunzēlandes parlamenta spīkers debašu laikā auklē jaundzimušo

Jaunzēlandes parlamenta spīkers Trevors Mallards, būdams izpalīdzīgs kolēģis, uzņēmās aukles pienākumus, kamēr mazuļa tēvs Tāmatijs Kofijs vadīja spraigas debates, ziņo "BBC".

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mallards fotogrāfijas ar jauko brīdi publicējis savā "Twitter" lapā.

Deputāts Kofijs un viņa partneris Tims Smits savu dēlu pasaulē sagaidīja jūlijā. Bērniņu dzemdējusi surogātmāte, savukārt Smits uzskatāms par bioloģisko tēvu.

Tvītā, kurā paziņots par jaunās dzīvības nākšanu pasaulē, Kofijs jūsmo, par "dzīves brīnumu", kā arī atklāj, ka bērnu dzemdējusī surogātmāte - Smita laba draudzene - jūtas ļoti labi.

Trešdien Kofijs pirmo reizi pēc atgriešanās no bērnu kopšanas atvaļinājuma piedalījās parlamenta debatēs kopā ar savu mazuli.

Sesijas laikā aukles un arī spīkera amata pienākumus uzņēmās trīs bērnu tēvs Mallards. Pats Kofijs atzīst, ka ir pateicīgs kolēģiem par atbalstu.

Par mazuļa dalību nopietnajā sēdē sajūsminājās arī citi deputāti, piemēram, Jaunzēlandes Zaļās partijas parlamenta loceklis Garets Hjūzs: "Ir jauki parlamentā uzņemt mazuli, un turklāt tik skaistu."

Reklāma
Reklāma

 

Kofijs nav vienīgais deputāts, kurš, sekojot citu politiķu piemēram pasaulē, vedis savu bērnu uz parlamentu. 2018.gadā to darījusi arī deputāte Džo Svinsone, kā arī Austrālijas senatore Larisa Votersa, kuras bērna barošana ar krūti sēžu laikā izpelnījās vietu ziņu virsrakstos. Pagājušā gada septembrī Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna kopā ar savu mazuli apmeklēja ANO pasākumu Ņujorkā.

 

 

No portāla Jauns.lv