Īstu vīru sarunas labākas par sodu. Tēva un dēla vienošanās

Dažreiz vajag nevis runāt, bet kopīgi paklusēt. Spēja kopīgi klusēt un saprast, ko domā un jūt otrs, vairāk laikam gan raksturīga vīriešiem. Lūk, kāda saruna reiz notika starp pieaugušu vīrieti un mazu palaidnieku - viņa dēlu.

 

Mazie tēvu un dēlu noslēpumi māca cienīt un paļauties uz otru

FOTO: Shutterstock.com

Mazie tēvu un dēlu noslēpumi māca cienīt un paļauties uz otru

 

"Dēls, reiz es satiku un iemīlēju kādu meiteni. Tā ir tava mammai. Es viņai apsolīju, ka vienmēr sargāšu un rūpēšos par viņu, ja viņa kļūs mana sieva. Tagad man vajag tavu viedokli - kādu sodu ir pelnījis tas, kas izdarīja pāri šai  meitenei? Kas man būtu jādara ar dēlu, kura rīcības dēļ mana mīļotā sieviete ir tik noskumusi?"

Dēls padomāja un teica" "Sodi mani!"

Bet tēvs nevis sodīja dēlu, bet rīkojās viedāk. Viņš sacīja, ka tagad viņu ģimenē ir divi vīrieši, un abi sargās ģimenes sievietes. "Vienosimies, ka neviens un nekad neuzzinās par šo mūsu sraunu. Tā ir mūsu - divu vīriešu vienošanās un vīriešu noslēpums."

Abi paspieda viens otram roku un kopīgi paklusēja, apdomājot nupat notikušo sarunu. Tā bija "īstu vīru saruna", kas iemāca uzticēties un cienīt otru. Pat ja tev pretī stāv mazs, nogrēkojies puišelis, kuru gribētos iepļaukāt vai nolikt stāvēt kaktā uz zirņiem, daudz vairāk nākotnē dos emocionāli dziļa saruna un sajūta, ka abi esat vienā pusē, nevis īslaicīgs sods.

Izmantota informācija no grāmatas "Bērni ir no debesīm"

Reklāma
Reklāma

 

Rakstu sēriju par tēta un bērnu attiecību stiprināšanu atbalsta Valsts reģionālās attīstības aģentūra.