Izveidota jauna LSM.lv “Bērnistabas” versija

Sabiedrisko mediju ziņu portāls LSM.lv no pamatiem atjaunojis savu pirmsskolas bērniem paredzēto satura vietni “Bērnistaba”. Tā ir kļuvusi par modernāko Latvijas sabiedrisko mediju interneta projektu. “Bērnistabā” ir uzlabots tās lietošanas ērtums, adaptivitāte un radītas jaunas, attīstošas funkcijas.

Bērnu vietne ļauj apgūt arī plašu tēmu loku – dabu, sabiedriskās norises, literatūru, mākslu un citas. Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu vietne ļauj apgūt arī plašu tēmu loku – dabu, sabiedriskās norises, literatūru, mākslu un citas. Publicitātes foto

"Darbošanās “Bērnistabā” ir padarīta interesanta un aizraujoša. Tā spēles formā māca nopietnas lietas – pazīt burtus, ciparus, lasīt, izdarīt izvēles, būt vērīgam, pazīt krāsas un formas un citas zināšanas un prasmes,” saka “Bērnistabas” un LSM.lv vecāku satura redaktore Ināra Antiņa. Viņa norāda, ka bērnu vietne ļauj apgūt arī plašu tēmu loku – dabu, sabiedriskās norises, literatūru, mākslu un citas. Tās saturs veidots, pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas vadlīnijām pirmsskolai. 

“Svarīgi, ka spēlēs ir ietverti pašpārbaudes mehānismi, tā ļaujot bērnam izvērtēt savas prasmes un zināšanas, kā arī iegūtie punkti ne tikai ļauj iekārtot savu virtuālo bērnistabu, izdarot izvēles, bet arī ir kā motivējošs faktors sarežģītāku uzdevumu veikšanai,” atklāj Antiņa.

Vecāki “Bērnistabā” joprojām nav klātesoši, bet viņi tiek informēti par tās saturu, izmantotajām metodēm un bērna ieguvumiem, darbojoties “Bērnistabā”.  Šie visi faktori kopā “Bērnistabu” padara par drošu, radošu un interesantu jaunu zināšanu iegūšanas vietu.
 

Reklāma
Reklāma

Jaunas spēles:
    • “Saliec vārdus!” – šī spēle domāta bērniem ar dažādu zināšanu līmeni lasītprasmē. Tie, kuri tikai sāk apgūt lasīšanu, varēs salikt vārdus pēc parauga, pat nepazīstot burtus, tie, kuri jau nedaudz zina burtus, varēs pārbaudīt savas prasmes un gūt pieredzi vārdu rakstīšanā. Vārdi ir salikti kopā ar attēlu, kas ir viens no lasītmācīšanās metodēm – bērna atmiņā paliek rakstītais vārds saistībā ar nosaukto lietu. Šajā spēlē var uzlabot un nostiprināt savas zināšanas vārdu rakstīšanā un lasīšanā.
    • “Atrodi ēnu!” – spēle vērīgumam, iztēles attīstīšanai, uzmanības trenēšanai. Spēlē bērni strādā ar dažādām tēmām – figūras, dzīvnieki, jūras iemītnieki, kas paplašina bērnu zināšanas un mudina izzināt nezināmo.
    • “Pulkstenis” – ar spēles palīdzību bērnam skaidro diennakts laika noteikšanu ar pulksteņa palīdzību, māca saprast jēdzienus “stunda”, “minūtes”, “pusstunda”, “stundas ceturksnis”. Spēlē iestrādāts pašpārbaudes mehānisms, kas ļauj bērnam pašam saprast, kad uzdevums izdarīts pareizi un šādi māca pazīt pulksteni.