Zaļumballe, nakts ekspedīcija un Viduslaiku izklaides. Pasākumi radošām brīvdienām ģimenes lokā

Brīvdienas ir laiks, kad mums ir iespēja pavadīt laiku ar saviem dārgākajiem. Ja domā, vai labāk braukt pie vecmāmiņas uz dārzu vai drīzāk īstenot sen plānoto mājas uzkopšanu, iesakām ielūkoties šajā sarakstā ar spilgtākajiem šīs nedēļas notikumiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Starp tiem ir gan Jumja dienai veltīti pasākumi, gan īsti viduslaiku svētki, kā arī nakts ekspedīcija un pat zaļumballe Rīgas parkā. Vienuvārdsakot, krāsainas un radošas brīvdienas.


Nakts ekspedīcija bērniem "Nestāsti pasaciņas"
9. un 10. augustā plkst. 20.00 Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā notiks nakts ekspedīcija bērniem "Nestāsti pasaciņas". Tā norisināsies Dzintaru Mežaparkā - noslēpumainā, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātā parkā. Pašā nakts melnumā dažu stundu garumā, vairākās paralēlās norises vietās piedzīvosim labi zināmas vai jaunas pasakas, stāstus un animācijas. Piedāvājumā ir kāda nozīmīga epizode, fragments, kas kļūst par notikumu un īstu piedzīvojumu! Par prieku bērniem un vecākiem, darbosies arī bērnu našķu tirgus.


Jumji - Ufogolf Saules Kalendārs
10. augustā plkst. 9.00 varēs izmēģināt jaunu sporta veidu - Ufogolf Mežaparkā. Tā būs aktīva ģimenes atpūta visiem kopā brīvā dabā. Neatkarīgi no tā, vai jums ir iepriekšēja pieredze ar šo sporta veidu vai pat frisbija spēli draugu lokā, jautri būs visiem, jo tie kas māk, pamacīs arī jūs kā labāk un pareizāk. Pie tam Ufogolf saules kalendāra pasākums veltīts īpaši Jumja dienai, kas raisa auglību, bagātību, izdošanos un veiksmi. Noderēs!
 

Viduslaiku svētki “Ēverģēlības pils galmā”
10. augustā plkst. 15.00  Jaunpils pilī iesvaļā lustīgi viduslaiku svētki. Uz tiem tiek aicināts ikviens - liels vai mazs, vecs vai jauns. Būs galminieku izklaides, cirka mākslinieku, improvizatoru izrādes, dziedoņu koncerts, aktieru kumēdiņi, gards vīns, prāta, spēka mežģi un citas nebēdnīgas ēverģēlības. Viesus izklaidēs Liepājas ceļojošā cirka “BezTemata” mākslinieki, rādot nervus stindzinošus cirka priekšnesumus, kā arī radošā apvienība “Spiediens” ar improvizācijas paraugdemonstrējumiem.
 

Liesmu Plūsma jeb Uguns diena
10. augustā no plkst. 16.00 Puškina ielā 11 - uguns dievietes godināšana un ražas novākšanas svētki. Pilsētas steigā mums nav rudzu, ko pļaut, taču godināt uguns elementu, kas liek Saulei degt un liesmām dejot, tiekat aicināti arī jūs. Rituāla programmā paredzētas gan vairākas performances, gan tirdziņi, kur varēs iegādāties rotas un dabīgos produktus, gan arī radošās darbnīcas figūru veidošanā, apdrukā un citās prasmēs.
 

Zaļumballe “Vēl mirkli vasarā”
10. augustā plkst. 17.00 Mežaparka Zaļajā teātrī  divatā ar mīļoto vai kopā ar bērniem aicina uz za;lumballi “Vēl mirkli vasarā” . Tā ir lieliska iespēja baudīt brīvdabas zaļumballi tepat Rīgā, Mežaparka Zaļajā teātrī, kas ir unikāla brīvdabas koncertu vieta klusā meža ielokā. Sestdien, 10. augustā, jau no plkst. 17.00 zaļumballi spēlēs tādas Latvijā visiem zināmas grupas un solisti kā Apvedceļš, Lauku muzikanti, Kaspars Antess, Vēja runa un Zaļā Galma kapella.
 

Reklāma
Reklāma

Autentiski apkaimes svētki
11. augustā no plkst. 14.00  bijušajā Rīgas Alus rūpnīcas kvartālā, Bruņinieku ielā 2 tiks piedzīvots autentisks ieskats apkaimē, kas interpretēs kvartāla stāstus un citus materiālus mākslas izpausmēs, iesaistot apkaimes esošos un bijušos iedzīvotājus kopīgās aktivitātēs. Būs pieejama kartēšanas meistarklase, kur tiks radīta lielformāta platforma stāstu un foto atspoguļošanai. Improvizācijas duets DIVAS pievērsīsies stāstiem, tos interpretējot izrādē, kā arī būs citas aktivitātes – tirdziņš, sietspiedes darbnīca, foto orientēšanās, kino, kolekciju izstāde un citas.
 

Festivāls "Maskačkas foršais tas te"
11. augustā plkst. 15.00 Spīķeru radošajā kvartālā notiks festivāls “Maskačkas foršais tas te”, kas  tiek veidots ar mērķi iepazīstināt ikvienu interesentu ar Maskavas forštatē sastopamās kultūras un mākslas specifiku, un cilvēkiem kas šajā apkaimē dzīvo un radoši darbojas. Maskavas forštates radošo pusi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīt aplūkojot fotoizstādi, darbojoties radošajās darbnīcās, apmeklējot kino zonu un izzinošās teltis, un baudot īpaši sagatavotu skatuves programmu, kuru veidos apkaimes mākslinieki un aktīvisti programmā „Brīvais mikrofons”.
Vairāk informācijas šeit.
 

Visus ģimenes pasākumus meklē šeit.