Kā sagatavoties ģimenes fotosesijai. Praktiski padomi

Kad gribas savā īpašumā iegūt skaistas un kvalitatīvas ģimenes bildes, ir vērts pieaicināt profesionālu fotogrāfu. Kā sagatavoties fotosesijai, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks, stāsta fotogrāfe Marta Martinsone-Kašs. 

Ģimenes fotogrāfijām ir mūžīga vērtība

FOTO: Shutterstock.com

Ģimenes fotogrāfijām ir mūžīga vērtība

Drukāto bilžu ēra atgriežas. Daudziem mājās ir bilžu albumi, kuros glabājas fotogrāfijas no vecvecāku, vecāku un arī pašu bērnības. Arī tagad arvien vairāk cilvēku izvēlas bildes glabāt ne tikai elektroniski, bet arī izdrukāt un ielikt glītos foto albumos. Galu galā, tās nav tikai fotogrāfijas. Tās ir atmiņas par to, kas mums svarīgs un dārgs. Tās ir atmiņas par piedzīvojumiem.

Fotogrāfiju pielietojums ir ļoti plašs – tās var glabāt ne tikai albumos, bet arī drukāt uz kanvām, lai noskaņu mājoklī veidotu tīkamāku.

Tās var ielikt rāmīšos un pasniegt kā dāvanas sev tuvajiem cilvēkiem. Fotogrāfijas var veidot arī kā pastkartes un nosūtīt mīļajiem uz ārzemēm. Tieši tādēļ, ka skaisto ģimenes fotogrāfiju izmantošana ir tik plaša, ir vērtīgi rīkot ģimenes fotosesijas. 

Vietas izvēle. Tikšanās ar nepazīstamu fotogrāfu bērniem var radīt satraukumu. Lai to mazinātu, ieteicams izvēlēties tādu fotosesijas vietu, kur bērni jūtas ērti un komfortabli. Tas var būt ģimenes mājas pagalms, lauku mājas vai parks, uz kuru ģimene mēdz doties. Vietas izvēlē var iesaistīt bērnus – tas viņiem liks justies vēl drošāk, jo paši būs pieņēmuši lēmumu. 


Nesteidzīgs laiks. Ģimene ar fotogrāfu vienojas par fotosesijas ilgumu. Parasti tā ilgst līdz divām stundām. Tomēr, lai izvairītos no lieka satraukuma, pēc fotosesijas nebūtu ieteicam plānot citas, svarīgas aktivitātes. Ne reti ģimeņu fotografēšana mēdz ieilgt. Ja bērni ir pavisam mazi, jāieplāno nelieli atpūtas brīži, kad atvases var padzerties vai paēst.  


Interesantas aktivitātes. Ko bērniem patīk darīt ikdienā? Iekļaujiet šīs nodarbes fotografēšanās laikā. Tādējādi bildes sanāks dabiskas un nesamākslotas. Gan bērni, gan vecāki var pūst burbuļus, lidināt pūķi, sarīkot pikniku, bet siltā vasaras dienā var izmantot ūdens šļakstīšanos. Bērni būs sajūsmā par interesantajām aktivitātēm, turklāt uzņemtās bildes būs dažādas. 

Reklāma
Reklāma


Īstais noskaņojums. Jau vairākas dienas pirms fotosesijas vecāki var stāstīt bērniem par gaidāmo notikumu. Tādā veidā atvases varēs sagatavoties – ne tikai emocionāli, bet arī fiziski, domājot un sagādājot savas mīļākās rotaļlietas vai apģērbu, kurā gribētu fotografēties. Runājiet par gaidāmo fotosesiju ar prieku. Tad arī pati fotografēšanās būs priekpilna un sirsnīga. Pirms lielā notikuma, visiem ģimenes locekļiem ieteicams kārtīgi izgulēties un arī paēst, jo tikai fiziski labi jūtoties, iespējams sasniegt arī emocionālo labsajūtu. 


Vēlamais rezultāts. Lai tādu iegūtu, ģimenei pašai jāzina, kādas bildes gribētu saņemt pēc fotosesijas. Pinterestā iespējams smelties dažādas idejas. Parādiet tās fotogrāfam un viņš noteikti jūsu vēlmes piepildīs. Der padomāt arī par ģimenes koptēlu – visiem ģimenes locekļiem nav obligāti jāģērbjas vienas krāsas apģērbā, bet var pietikt arī ar kādu līdzīgu aksesuāru. Tāpat, lai bildes būtu pēc iespējas pietuvinātākas ģimenes ikdienas attēlošanai, līdzi paņemiet lietas, kuras izmantojat ikdienā. Tā var būt mammas mīļākā kafijas krūze, tēta makšķere, dēla futbola bumba vai mūzikas instruments, kuru spēlē meita. Esiet radoši un veltiet laiku gatavošanās procesam.