Vīra "bagāža" jeb bijušās sievietes - kā viņas ietekmē jūsu dzīvi un attiecības

Jo lielākā vecumā sākam veidot attiecības, jo lielāka ticamība, ka kopā ar partneri saņemsim viņa “bagāžu” – pieredzi, pagātni un sievietes, kurām bijusi tāda vai citāda loma vīrieša dzīvē.

 

Labāk jau paturi prātā, ka bijušās sievietes – tā ir pagātne, bet tu esi tas, kas notiek tagad. Taču vienmēr uzmanīgi klausies, ko vīrs tev stāsta par savu bijušo. (Foto: Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Labāk jau paturi prātā, ka bijušās sievietes – tā ir pagātne, bet tu esi tas, kas notiek tagad. Taču vienmēr uzmanīgi klausies, ko vīrs tev stāsta par savu bijušo. (Foto: Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash)

Loģiski, ka, ja vīrietim ir 30-40 gadu un vairāk, viņš jau ir izveidojis ilglaicīgas un nopietnas attiecības ar vismaz vienu sievieti. Un bijušās mīļotās, ja attiecības ar viņām bijušas nopietnas, patiešām ietekmē vīrieša un viņa pašreizējās partneres nākotni.   

Piemēram, ja tu intensīvi prašņāsi savu vīrieti, kāpēc izjuka viņa attiecības ar bijušo, kas tad īsti nebija kārtībā, iespējams, ka vēlamo atbildi nemaz nesaņemsi. Cits jautājums – cik daudz tev vispār vajag zināt?

 

Vai tas, ka mīļotais tev pastāstīs, cik ļoti viņš mīlējis savu bijušo sievu, palīdzēs jums veidot veiksmīgākas attiecības? Neaizmirsti arī greizsirdības faktoru – tieši tas var tavu sirdi sadedzināt līdz pelniem.

Labāk jau paturi prātā, ka bijušās sievietes – tā ir pagātne, bet tu esi tas, kas notiek tagad. Taču vienmēr uzmanīgi klausies, ko vīrs tev stāsta par savu bijušo, raksta myjane.ru.
 

Mana bijusī bija ļoti slikta

“Viņa bija vienkārši šausmīga, mocīja un pazemoja mani, apvainoja, nemācēja gatavot ēst, izskatījās briesmīgi, un vēl arī laida pa kreisi,” sūdzas vīrs.

Vīrietis, kurš mētājas ar šādiem vārdiem, līdz pēdējam izanalizējis savas bijušās trūkumus, patiesībā lieliski raksturo sevi.

Pirmkārt, acīmredzot šīs attiecības patiešām bija nekādas un viņam joprojām sāp. Taču neviens sevi cienošs vīrietis, kurš, starp citu, ciena arī sievietes un zina, kas ir godaprāts, nekad nepazemos sievieti.

 

Vīrietis, kurš jūt naidu un joprojām vārās no dusmām par izjukušajām attiecībām, diez vai ir gatavs veidot jaunas.

 

Un, ja nav nekā laba, ko pateikt, viņš labāk paklusēs, nevis steigs savu bijušo apliet ar samazgām. Vīrietis, kurš jūt naidu un joprojām vārās no dusmām par izjukušajām attiecībām, diez vai ir gatavs veidot jaunas.

Tāpēc psihologi iesaka: ieklausies, kā tavs vīrietis runā par savām bijušajām attiecībām un, ja visas atmiņas ir tikai niknuma pārpilnas, iespējams, ka pēc laika tādas pašas "atsauksmes" būs arī par tevi.

Sliktākais, ko šajā situācijā tu vari darīt, ir būt pārliecināta, ka esi nesalīdzināmi labāka par viņa bijušo, un domāt, ka vīram galīgi nav paveicies “ar to raganu”.

 

Reklāma
Reklāma

Es viņu joprojām mīlu

“Mana bijusī bija brīnišķīga sieviete, skaista, gudra. Taču viņa mani pameta, aizgāja pie cita. Es vienlaikus gan neieredzu viņu, gan arī mīlu,” sūdzas vīrietis. Tad nu, lūk, - veidot attiecības ar cilvēku, kurš joprojām nav aizmirsis savu iepriekšējo mīlu, ir diezgan riskants lēmums.

Taču vienlaikus vērts arī paanalizēt situāciju. Kāpēc šī sieviete izvēlējās citu? Kādi iemesli piespieda viņu aiziet, pamest ģimeni?

Psihologi teic, ka vīrieši un sievietes atšķirīgi izpauž jūtas. Piemēram, sievietēm gadījuma sekss nozīmē ko citu nekā vīrietim. Tāpēc secinājumus par šķiršanās iemesliem nevajadzētu izdarīt tikai pēc vienas puses (vīrieša) viedokļa.   

Pamestais vīrs var censties tevi izmantot kā pašapziņas celšanas līdzekli vai arī kā “pagaidu variantu”, kamēr sadzīst brūces. Bet, ja paralēli visai šai buķetei vēl dzirdēsi jūsmu par to, cik bijusī bija lieliska sieviete, protams, ka ilgi neizturēsi un sapratīsi, ka veltīgi tērē laiku.


Viņa mani nesaprot

“Mana bijusī sieva mani galīgi nesaprata,” sūdzas tev vīrietis, stāstīdams par saviem sapņiem, pēc kuriem alka, taču sieviete viņam likusi strādāt parastā darbā, pelnīt naudu, pieskatīt bērnus, kārtot māju...

Tāds vīrietis teciņiem vien metas pie nākamās sirdspuķītes, kura savaldzināta plikšķinātu actiņas un atbalstītu viņa vīziju. Tomēr ne vienmēr sapņi ir reāli, vēl jo vairāk tāpēc, ja to dēļ cieš sieva un bērni.  

Starp citu, psihologi mēdz teikt, ka vīrieši izvēlas līdzīgas sievietes, tas ir, no tā paša psihotipa, tāpēc pilnīgi iespējams, ka arī ar tevi attiecības neies tajā virzienā, kādā tu varbūt vēlētos.

Un vēl kāda nianse – ja vīrietis šādi atsaucas par bijušajām, vari rēķināties ar to pašu savā adresē.

 

Labākais, ko viņš var pateikt, ir: “Mana bijusī sieva bija brīnišķīgs cilvēks, taču mums nepaveicās.” Un ar to ir pilnīgi pietiekami, lai neviens no jums nesajustos slikti.

 

Un vispār – ne jau visas bijušās sievietes vīrieša dzīvē ir sliktas, kaut arī tieši šādu etiķeti viņām cenšas piekabināt citas daiļā dzimuma pārstāves, izsakoties par viņām ar izsmieklu un ironiju. 

Saprast viņa iepriekšējo attiecību svarīgumu un ietekmi uz vīrieša personību ir ļoti svarīgi, ja vēlies, lai jūsu attiecības veidotos gludi. Tāpēc nenoniecini bijušās. Viņas savu darbu ir padarījušas. Vai to izdosies paveikt tev pašai, atkarīgs no tavām spējām, rakstura, tolerances, prasmes analizēt un saredzēt zemūdens akmeņus. 

 

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti