Nedēļas nogales izklaides – festivāli un festivāli

Vasaras otrajā pusē Latvijā ir gluži vai festivālu svētki. Dažādu interesantu, neparastu, profesionālu projektu esence izbaudāma visās Latvijas pusēs.

Dabīgi, ka jādodas uz Laba Daba

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dabīgi, ka jādodas uz Laba Daba

Valmieras vasaras teātra festivāls
No 2. līdz 4. augustam  norisināsies Valmieras vasaras teātra festivāls. Izrādes norisināsies brīvā atmosfērā, dažādas vietās pilsētvidē - mazdārziņā, zem tilta, angārā, braucošā autobusā un kur tikai vēl nē. Festivāla devīze -  Dzīvā pilsēta. Iestudējumu radīšanas procesā režisori uz pilsētu skatījušies kā dzīvu organismu – ar savām domām un sajūtām. Festivāla programmas direktors Jānis Znotiņš uzskata, ka tas bērnos var veicināt empātiju un cieņu pret vietu, kurā dzīvojam.  
Ar visu festivāla programmu var iepazīties šeit
 

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba 2019”
No 2. līdz 4. augustam LU atpūtas kompleksā Ratnieki atkal notiek starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls LABA DABA 2019. Šogad solīta bagātīga programma, ko apstiprina nosaukumā jauniekļautais “mūzikas un MĀKSLAS festivāls” Līdzīgi kā citus gadus, bērniem un jauniešiem paredzēta īpašas programma. Ar festivāla programmu var iepazīties šeit https://www.labadaba.lv/ 
Bet bērnu izklaides programma apkopota šeit
 

Rīgas Burgeru Festivāls 2019
Burgermīļi šogad atkal tiksies Esplanādes parkā, saulainā augusta sestdienā - 3. augustā. 25 labāko un oriģinālāko pilsētas restorānu vēstniecības un dažādi streetfood meistari pārsteigs un izklaidēs festivāla apmeklētājus ar savu unikālo burgera interpretāciju.  Lai burgeru degustēšanas laikā būtu arī kā interesanti pavadīt laiku - piedalies dažādās sacensībās un konkursos, vēro grila meistarklasi un uzpēlē zālājā kādu sporta spēli. Festivāls sākas jau plkst. 11.00.
 

Bauska TASTE 2019
3. augustā plkst. 17.00 vērienīgā koncertā Bauskas TASTE uzstāsies  MESA, The Sound Poets, Dzelzs vilks, Autobuss debesīs, Kreisais krasts, Otra puse, Triana Park, Laika suns un citi mākslinieki. Vairāk par pasākumu skaties šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Alūksnes Pilsētas svētki
Pilsētas svētki ir gandrīz festivāls! Tā nu šajā nedēļas nogalē uz svētkiem aicina skaistā Alūksne. Programmā koncerti, vizināšanās ar mazo Alūksnes bānīti, uguņošana, balle, zupu festivāls un amatnieku tirdziņš. Ar visu programmu un norises laikiem var iepazīties šeit.


Ventspils pilsētas svētki
No 1. līdz 4. augustam notiek arī Ventspils svētki. Svētku laikā notiks tradicionālais Baltijas ziedu paklāju festivāls un parāde. Visas dienas garumā Ostas ielas promenādē, Rātslaukumā un Dzirnavu laukumā norisināsies dažādi mūzikas priekšnesumi un sporta aktivitātes, bet Reņķa dārzā tiks rīkota balle.
Ar visu svētku programmu var iepazīties šeit