Stradiņa slimnīcas evakuācija valstij izmaksās milzīgas summas, atzīst slimnīcas vadītāja

Pēc ārkārtas situācijas Stradiņa slimnīcā 31. jūlija pēcpusdienā, darbi atgriezušies normālās sliedēs, LNT raidījumā “900 sekundes” atzīst slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga, piebilstot, ka plānveida palīdzības sniegšana gan zināmā mērā šodien un rīt tiks ierobežota, jo slimnīcā ir jāsakārto visas lietas, kas vakar tika atliktas.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kreicberga piebilst, ka tika atlikta dokumentu ievade, atcelti visi maksājumi, tāpat slimnīcai jāapzina visi pacienti, kas tika aizvesti uz citām slimnīcām, gan jāsaprot, kāds ir to pacientu stāvoklis, kuri tika izrakstīti mājās. 

“Šodien ir ļoti daudz darbi darāmi, līdz ar to pateikt, ka slimnīca strādās pilnā mērā, es nevaru. Bet ambulatorā daļa strādās, neatliekamā palīdzība strādās, bet plānveida palīdzība tiks ierobežota,” teic Kreicberga. 

Slimnīcas vadītāja stāsta, ka vakardienas evakuācijas procesā iesaistījās ļoti liels cilvēku skaits, tāpat viņa izsaka atzinību visiem iesaistītajiem dienestiem un visiem darbiniekiem, kuri palika savās darba vietās, kamēr situācija tika atrisināta. 

Kreicberga uzsver, ka šāda evakuācija valstij izmaksās ļoti lielas summas. 

Jau ziņots, ka 31. jūlija pēcpusdienā tehnisku iemeslu dēļ tika veikta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas evakuācija. Nekavējoties uzsākta sadarbība ar Valsts policiju, VUGD, NMPD un citām ārstniecības iestādēm. Slimnīcā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, kā arī apturēta pacientu uzņemšana un apmeklēšana.

Reklāma
Reklāma

Smagā stāvoklī esošie pacienti tika pārvietoti uz citām ārstniecības iestādēm, savukārt tie, kuru veselības stāvoklis atļauj, nekavējoties tiek izrakstīti ar rekomendācijām ārstēšanai mājās.

Aktīvā evakuācija beidzās pēc plkst. 19, visi lielākie slimnīcas korpusi - A korpuss, 15. korpuss, 32. korpuss, 7., 9., 21., 22., 23., 24., 25. korpuss - pārbaudīti un atzīti par drošiem, taču plānveida un neatliekamā pacientu uzņemšana atsākta tikai pēc Valsts policijas sniegtās informācijas un Slimnīcas operatīvās vadības grupas lēmuma par ārkārtas stāvokļa atcelšanu.
 

No Jauns.lv