Tēva dienas gājiens un festivāls 2019 jau šodien! SVĒTKU PROGRAMMA

8. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts. Svētkus kā ik gadu rīko Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, Tēva dienas lieldraugs - “Rimi Bērniem”. Svētki Vērmanes dārzā norisināsies visas dienas garumā līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas.

Visus mīļi ielūdzam uz Tēva dienas festivālu! Forto: Artūrs Ķipsts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visus mīļi ielūdzam uz Tēva dienas festivālu! Forto: Artūrs Ķipsts.

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau septīto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. Svētku organizēšanas mērķis ir Latvijas ģimenēs nostiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, tādējādi sakot tētiem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tēva un bērna laika pavadīšanu kopā.

Atgādinām, ka Tēva dienas gājiens un festivāls tiks fotografēts, vizuālie materiāli tiks izmantoti Tēva dienas un to atbalstītāju mājas lapās, medijos un sociālajos tīklos.  

 

PROGRAMMA

SVĒTKU GĀJIENS

Pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa, un tās laikā tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā. Pirms gājiena cienāsim ar gardumiem. Gājiena sākums plkst. 12.00. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem. 

 

UZ SKATUVES

Plkst. 12.20 (laiks nav precīzs, koncerts sāksies, kad parkā ieradīsies gājiens)

● Tēva dienas festivāla svinīgā atklāšana - jau septīto gadu pēc kārtas Tēva dienas festivāla gājiena priekšgalā svinīgi dodas Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris iedvesmojošā diriģenta Anda Kareļa vadībā un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestra ansamblis, kas Latvijā viesosies par godu Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgadei, sniedzot koncertus Rīgā un Latvijas reģionos. Orķestrī muzicē 30 mūziķi, tā vadītājs ir kapteinis Iván R. Armán. Latvijā viesosies orķestra ansamblis 12 cilvēku sastāvā.

Noslēdzoties gājienam, orķestris ieskandina Tēva dienas festivāla 2019 atklāšanu. Koncerta programmu atklāj svētku uzrunas. 

 

● Tēva dienas festivāla skatuves programmā varēs skatīt fragmentus no Valmieras drāmas teātrī šobrīd topošās izrādes “Smieklu sasaukšanās” ar Ineses Zanderes stāstiem un Renāra Kaupera mūziku. Izrādē piedalīsies rokgrupa "Kāposti ar desiņām", grupas sastāvā Renārs Kaupers, Goran Gora, Inese Pudža, Klinta Leja, Baiba Valante, Pauls Iklāvs, Uldis Sniķers, Mārtiņš Meiers un Ingus Kniploks. Režisore Inese Mičule. Pirmizrāde Valmierā gaidāma jau 26.septembrī!

Smieklu sasaukšanās

 

Latvijas džezfanka grupa "Very cool people" priecēs Tēva dienas festivāla apmeklētājus ar skanīgām melodijām. Viņi paši stāsta, ka grupa rada mūsdienīgu, sarežģītu un klausāmu mūziku plašai auditorijai. Grupa, izmantojot mūsdienīgus instrumentus, mēģina atgriezt džezu un funk deju mūziku padarīt pieejamāku  mūsdienu klausītājam. 

Very Cool People

 

VĒRMANES DĀRZA TERITORIJĀ

12.00–17.00

MAMMAMUNTETIEM.LV DĀVINA:

* BRĪVAIS KRITIENS. Elpu aizraujoša atrakcija - lēciens lielformāta spilvenā no vairāku metru augstuma!

* KLINŠU KĀPŠANAS SIENA. Pārbaudījums, ko pa spēkam izturēt vien stiprākajiem. 

* FOTO MOZAĪKA UN PAŠIŅ' SPOGULIS. Tēva dienas dalībnieku foto dienas garumā veidos mākslinieciski pārsteidzošu mozaīku un būs iespēja pašam sevi nobildēt "Pašiņ' spogulī".

* ĢIMENES FOTOSTUDIJA. Krāšņa brīvdabas fotostudija, kur uzņemt jaunu Tēva dienas bildi savam ģimenes albumam.

* RADOŠĀS DARBNĪCAS. Varēs gatavot kroņus, pārbaudīt prasmes zīmuļu dekupēšanā, dekorēt auto stūres un trenēties iedzīt naglas koka bluķos. 

Būs arī īpaši iekārtota vieta, kur vecāki varēs ērti pabarot savus mazuļus. 

* OZOLU DĀVINĀŠANA TĒTIEMVecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" kā īpašu Tēva dienas tradīciju vēlas veidot ozolu dāvināšanu tētiem. Svētkos ir ierasts ko dāvināt. Mēs vēlamies tētiem dāvināt ozolus - spēka un bagātības simbolu. Savukārt maijā, kad atzīmēsim Mātes dienu, vēlamies dāvināt egles. Tad nu būs tētiem ozoli un egles - mammām. 

Ozolu dāvināšana
 

RIMI BĒRNIEM KLUBS

Rimi
Rimi Bērniem klubā paredzētas šādas aktivitātes:
● GARDO VAFEĻU DARBNĪCA –  katram pašam būs iespēja dekorēt  gardās Rimi vafeles ar ogām, dažādām mērcēm, augļiem un zefīriem.
● AUTO ŠĶĒRŠĻU TRASE RIMI GRAND PRIX’19 – izvēlies visskaistāko auto, kāp iekšā un dodies uz auto šķēršļu trases startu, lai sacenstos ar citiem auto un ar savu tēti. Kurš būs ātrāks, veiklāks? Garantēta jautrība, sadarbība un sacensība. Un rezultātā, protams, uzvar draudzība un kopā būšana! 
● RIMI GRAND PRIX’19 foto pjedestāls – pēc auto šķēršļu trases pieveikšanas ikviens varēs uzkāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena un nosvinēt uzvaru kopā ar ģimeni. 
● DOTS PRET DOTU JEB ĀBOLS PRET PIETUPIENIEM - veselīgie ratiņi braukās pa Vērmanes dārzu un ikvienam būs iespēja izkustēties un saņemt veselīgus augļus no Rimi.
● INDIVIDUĀLIE PĀRBAUDĪJUMI – trāpi mērķī ar Rimi lielajām kaķenēm, "noķer zivi" un tāllēkšanas bedre.
●LOUNGE ZONA - ērti iekārtotu atpūtas zonu papildina ģimenei draudzīgas aktivitātes, lielformāta puzzle - Arbūzs (mazākajiem) un radošas nodarbes. #RimiBērniem

 

BONAVA KANĒĻMAIZĪŠU MĀJA

Bonava kanēļmaizīšu mājaSiltu, mīkstu un smaržu pilnu kanēļmaizīšu cepšana BONAVA mājvietā.

 

MOLLER'S ARĒNA

Mollers arēna● Jā, vēl uz lauka, bet pavisam drīz Vērmanes dārzā goda vietā atradīsies siena ķīpu arēna azarta un smieklu pilnai lēkāšanai.

● Möller's foto orientēšanās spēle “Mollijs slēpjas”. Visiem kas atradīs Mollijus, nobildēsies pie tiem un organizatoriem parādīs veikumu, būs balvas.

● Zonā būs arī zivju, lāču, ogu krāsošanas darbnīca. 

● Savukārt no plkst. 13.00 šeit būs iespējams saņemt skaistus "Livol Multi" lācīšu tetovējumus. 

 

DINAMO DINAMISKĀ ZONA

Dinamo

● Pasākuma apmeklētājiem un hokeja faniem būs iespēja satikt draudzīgo un dinamisko Dinamo Rīga talismanu, sacensties metienos pa hokeja vārtiem, piedalīties momentloterijā, kur visas lozes pilnas.

Pasaku nams● Dinamo dinamiskajā zonā būs iespēja ļauties fantāzijas lidojumam Pasaku nama radošajās darbnīcās kopā ar iemīļotiem pasaku un multfilmu varoņiem!

 

PANCARS STUMŠANAS SACENSĪBAS

PanCars

● Pirmo gadu Tēva dienas festivālā viesosies stilīgās "PanCars"! Būs iespēja ne tikai apbrīnot šīs skaitās mašīnītes, bet arī piedalīties stumšanas sacensībās tētiem ar bērniem. Ātrākajiem stūmējiem būs balvas! Mākslinieciski noskaņotie varēs mašīnu apgleznot ar krītiņiem.

 

DEPO RAĶEŠU PALAIŠANAS DARBNĪCA 

Depo raķešu palaišanas zona
● Par lidošanu kosmosā sapņo ne tikai bērni :) Arī daudziem tēviem ir bijis tāds sapnis. Veikals-noliktava DEPO aicina tēvus ar bērniem apmeklēt radošo darbnīcu “Raķešu palaidējs”, kur katrs varēs izgatavot savu raķeti un piedalīties tās tāllidošanas sacensībās. #depovisslaidaritu

 

SPĒĻU ZONA KOPĀ AR "BAUSKAS ALUS"

Bauskas alus● Tēva dienas festivāla apmeklētājiem būs lieliska iespēja atpūsties un izklaidēties "Bauskas alus" organizētajā spēļu zonā. Tajā varēs spēlēt korķīšu dambreti, piedalīties "Kvasinga" sacensībās vai uzbūvēt augstāko torni, saņemot balvās gardos bezalkoholiskos dzērienus no Bauskas alus darītavas. Mazākiem apmeklētājiem būs iespēja būvēt sapņu pilis.

 

VIRTUĀLA PASTAIGA KOPĀ AR LATVIJAS ZAĻO PUNKTU 

Latvijas zaļais punkts● Pasākuma apmeklētājiem interesantā un atraktīvā veidā būs iespēja uzzināt par atkritumu šķirošanu kopā ar Latvijas Zaļo punktu, izmantojot jaunākās tehnoloģijas! Izmantojot virtuālās realitātes brilles, Latvijas Zaļais punkts piedāvās izstaigāt PET pudeļu pārstrādes rūpnīcu AS “PET Baltija”, kā arī sadzīves atkritumu poligonu „Getliņi". Tāpat ikviens varēs minēt interesantas krustvārdu mīklas, kā arī aprunāties ar ekspertiem par atkritumu šķirošanu un pārstrādi. Tiekamies Latvijas Zaļā punkta teltī!

 

TĒTU FOTO KOPĀ AR "PHILIPS". TĒTA STILS ŠODIEN UN PIRMS 40 GADIEM

Philips

● Tēta stils šodien un pirms 40 gadiem! Laiks palūkot, kā mūsdienu tētu stils ir mainījies salīdzinot tētus pirms vairākiem gadu desmitiem. Nāc uz Philips foto aktivitāti Tēva dienas festivālā un tev būs iespēja aplūkot, kā tēti ir mainījušies, kā arī saņemt momentfoto izdruku.

 

LĀZERKAUJAS

Lazertags

● Vēlies piedzīvot ko īpašāku nekā parasti? Nāc kopā ar ģimeni uz Tēva dienas festivālu un izmēģini spēkus lāzerkaujās! Izmēģināt lāzertag, peintbolu vai airsoft spēli ikdienā var GUNSnLASERS izklaides parkos Mežaparkā, Andrejostā vai Juglā! Kāpēc izvēlēties GUNSnLASERS?

  • Labiekārtoti iekštelpu un āra laukumi ar dažādiem slēpņiem
  • Āra laukumi vairāk kā 1ha platībā
  • Iekštelpu laukumi vairāk kā 4200m2 platībā
  • Draudzīgi un profesionāli spēļu vadītāji
  • 4 dažādas lokācijas un dažāda stila laukumi - rūpnieciska stila ēkas, uzkalni un ielejas mežā, vēsturiska ražošanas būve
  • Bezmaksas autostāvietas
  • Izcilas klientu atsauksmes 4.9/5 zvaigznēm
  • Vienā no laukumiem 30m liela lidmašīna ar slepenām ejām
  • Sakoptas piknika vietas ar galdu, soliem un grilu

GUNSnLASERS izklaides parki ir piemēroti dzimšanas vai vārda dienas svinībām, vecpuišu un vecmeitu ballītēm, korporatīviem pasākumiem, bērnu ballītēm, kā arī vienkārši atpūtai kopā ar draugiem un ģimeni. Paaugstini savu adrenalīna līmeni!

 

ŠAUŠANA PA SKĀRDA BUNDŽĀM

● Tēva dienas pasākumā kopā ar GUNSnLASERS būs iespēja pārbaudīt savu precizitāti, šaujot pa skārda bundžām ar airsoft ieroci! Ideāli piemērota aktivitāte tētiem, lai gūtu azartu un pozitīvas emocijas.

Kas ir airsoft?

  • Stratēģiska kaujas simulācijas spēle
  • Spēles laikā tiek izmantotas reālu ieroču kopijas
  • Populārākie ieroči ir G&G zīmola M4 automāts, CYMA MP5 automāts, Beretta CO2 pistole un Beretta elektriskā pistole
  • Lodes ir plastmasas bumbiņas ar vidējo svaru 0,25 vai 0,28 grami
  • Ieroči darbojas ar 1200mAh Li-Po baterijām, kuras var atkārtoti uzlādēt

Meklē GUNSnLASERS un piedzīvo ko īpašāku nekā parasti!

 

DARBOŠANĀS KOPĀ AR "AHHAA" ZINĀTNES CENTRU

Ahha zinātnes centrs

Tēva dienas festivālā dienas garumā darbosies zinātnes centra "AHHAA" eksperimentu darbnīca, kurā varēs ne tikai izmēģināt dažādus zinātnes eksperimentus, bet arī izbaudīt 3D šūpoles. Savukārt īsi pirms festivāla noslēguma - plkst. 16.25 - uz skatuves gaidāms zinātnes centra “AHHAA” iespaidīgais raķešu šovs!

 

BRĪVDABAS BOULINGS no BOWLERO

● Jā, īsts brīvdabas boulings, ko piedāvās atpūtas un izklaides centrs "Bowlero". Ikviens aicināts ripināt bumbas, gāzt ķegļus un izbaudīt spēles prieku! 

 

DEGUSTĀCIJAS UN DABAS SPORTA ZĀLE

Silvanols Dabas sporta zāle● Latvijas zaļās farmācijas kompānija "Silvanols" Tēva dienas festivālā piedāvās dabisku produktu degustācijas, kā arī iespēju par draudzīgām cenām produktus iegādāties.  

● Kamēr vecāki pētīs un uzzinās jaunāko par "Silvanols" produkciju, bērni varēs izvingroties "Dabas sporta zālē". Tur būs iespēja izkāpaļāties pa īpašu kāpšanas sienu, pārbaudīt savu līdzsvara izjūtu līdzsvara zirneklī, kārtīgi izboksēties un izmēģināt roku veiklības spēli!

 

EKSPERIMENTI UN PRĀTA ASINĀŠANA KOPĀ AR 3+ ĢIMENES KARTI

 

SIF

●  Varēs izmēģināt 5-6 zinātniskus (fizikas un ķīmijas) eksperimentus, iejusties zinātnieka lomā, labi pavadīt laiku, būs iespējams uzspēlēt un izmēģināt daudz un dažādas galda spēles. Spēles būs tādas, kuras var spēlēt gan ar ģimeni, ar bērniem, ballītēs un ne tikai. Būs iespēja apskatīt arī tādas spēles, kuras Latvijā vēl nav, bet pavisam drīz jau būs. Tāpat varēs uzdot jautājumus par valsts atbalsta programmu "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte"" 

Reklāma
Reklāma

 

#DODIEKSA TRENIŅI AR DAINI ZĀĢERI 

●  Kļūsim spēcīgāki kopā ar #DODIEKSA! Tēva dienas festivālā parbaudīsim savu spēku un varēšanu Latvijas spēcīgākā spēkavīra Daiņa Zāģera treniņos!
- Informācija par treniņiem
- Konkursi ar balvām
- iespēja izmēģināt vingrinājumus

Informācijai: www.trenini.lv

 

SPĒKA STAFETES KOPĀ AR ZEMESSARDZI

Latvijas republikas zemessardze

● Ikvienam būs iespēja iejusties, kā ir būt karavīram kopā ar Zemessardzes 1. Rīgas brigādi! Būs militāra stila stafete bērniem, kas ļaus pārbaudīt savu atjautību, spēku un cīņassparu, apskatīt un pamēģināt karavīra ekipējumu.

 

 

CSDD "APGĀZTAIS AUTO"

CSDD atrakcijaAktivitātes laikā būs iespēja praktiski izmēģināt, ko automobilī dod drošības jostas, kā tās kritiskā brīdī mūs var pasargāt. Labāk to izmēģināt speciāli stendā, nevis dzīvē.

 

UGUNSDZĒSĒJU MAŠĪNAS IZPĒTE

Ugunsdzēsēju auto

Ikviens interesents festivāla laikā varēs apskatīt ugunsdzēsēju auto, iekāpt tajā un uzzināt vairāk par ugunsdzēsēju profesiju. 

 

 

"GUDRĀS DROŠĪBAS SPĒLES" KOPA AR RĪGAS PAŠVALDĪBAS POLICIJU

Pašvaldības policijas drošības spēle● Bērniem un viņu vecākiem, jo īpaši bērniem un tētiem, būs iespēja kopā ar "Rīgas pašvaldības policiju" uzspēlēt “Gudrās Drošības spēles”. Spēļu laikā varēs pārbaudīt savas zināšanas dažādos ar drošību un kārtību saistītos jautājumos. Apgūt prasmes un iemaņas, kā rīkoties nokļūstot neierastās, pat riskantās situācijas, Kopā ar policijas darbiniekiem rast labāko risinājumu šādām situācijām, noskaidrot, kur vērsties pēc palīdzības. Kopā ar Rīgas pašvaldības policijas talismanu suni “Rotto” izveidot jauku foto, kā arī iejusties policijas darbinieka lomā, iepazīstoties ar policijas auto.

 

FRISO SPĒĻU TELTS "PIEDZĪVOSIM KOPĀ VAIRĀK" 

Friso

● Friso spēļu teltī gaidīsim vecākus kopā ar bērniem, lai kopīgi spēlētos, rāpotu un attīstītu roku veiklību. Bērni varēs izklaidēties bumbu baseinā, bet lielākiem bērniem būs iespēja gan aktīvi izkustēties, gan mierīgi padarboties kopā ar vecākiem pie galdiņiem. Baudīsim brīvdienu svaigā gaisā un veidosim savas ģimenes atmiņas. Uz tikšanos! Piedzīvosim kopā vairāk!

Bundžu gāšana – Kuram gan nepatīk uzbūvēt kārtīgu bundžu piramīdu un pēc tam to sagāzt ar bumbu? Vecāki kopā ar bērniem vai bērni vieni paši, metot ar bumbiņu varēs censties nogāzt visu torni – lai bundžas šķind un lido uz visām pusēm!

Trāpi FRISO grozā – Kā mums patīk mest bumbiņas grozā! Tas prieks un sajūsma bērna acīs, kad bumbiņa ielidojusi grozā. Nāc uz FRISO spēļu telti un attīsti roku veiklību.

Bumbiņu baseins – Bumbas, bumbas…daudz bumbas! Vesela jūra ar bumbām, kurās var ieslīdēt no slidkalniņa. Brīnišķīga izklaide pašiem mazākajiem. Tēti! Atved mani un es izpriecāšos no sirds, ieslidinoties bumbu paradīzē!

Attīsti pirkstu veiklību – Baltas, sarkanas, melnas un pat raibas, kādas tik nav pupas un zirņi. Bet vēl aizraujošāk ir tās sašķirot, ja vēlies, vari tās šķirot uz laiku, vai vienkārši jautri izkustināt savus pirkstiņus.

 

FUTBOLA TRENIŅI KOPĀ AR FUTBOLA KLUBU "SUPER NOVA"

Fotbols
●  Tēva dienas festivāla apmeklētāji varēs jautri pavadīt laiku, stafešu veidā iepazīstot futbola tehniskos elementus.

 

 

GALDA HOKEJA MAČI

Galda hokejs

● Bērni un vecāki aicināti uz galda hokeja paviljonu, kur būs iespēja uzspēlēt ar Latvijas izlases dalībniekiem, kas nesen atgriezušies no pasaules čempionāta, iespēja izmēģināt savu prasmi pirms kārtējās Amatieru Līgas sezonas un... iespēja parādīt sevi vienā no pasaules ātrākajiem sporta veidiem. Galda hokejs prasa ātras rokas un ātru domāšanu, šeit nevar atļauties apstāties un prātot, ko nu lai iesāk. Ātrums un azarts - šīs divas lietas pārvērtušas bērnu spēli par oficiālu sporta veidu, bet nav traucējušas tai palikt pirmām kārtām aizraujošai spēlei, kuru var spēlēt burtiski jebkurš. Un tas kārtējo reizi tiks publiski pierādīts Tēva dienā.

 

PRECĪZĀ LATVIJAS UNIVERSITĀTE 

Latvijas Universitāte● Ikvienam Tēva dienas festivāla apmeklētājam - gan bērniem individuāli, gan kopā ar tētiem - būs iespēja ar BK "Latvijas Universitāte" spēlētājiem izmēģināt savus spēkus raidot grozā metienus no dažādiem  attālumiem, kā arī iegūt vērtīgas balvas. Tāpat interesentiem piedāvās  sociālo tīklu konkursu, kura galvenā balva būs personalizēts basketbola kluba "Latvijas Universitāte" spēļu krekls un sezonas abonements.

 

HAPPY MAZUĻU PĀRTĪŠANAS ZONA 

Bella Happy● Pasākuma mazākie apmeklētāji kopā ar vecākiem būs gaidīti bērnu higiēnas preču zīmola "Happy" mazuļu teltī, kur būs iespēja pārtīt savu mazuli, izmēģināt "Happy" preces un uzzināt interesantu informāciju par zīmola “Happy” preču klāstu! 

 

FOTOIZSTĀDE "TĒTIS ZVIEDRIJĀ – TĒTIS LATVIJĀ"

Tēti Zviedrijā - Tēti Latvijā
● „Tētis Zviedrijā – Tētis Latvijā” ir fotoizstāde par mūsdienu vīriešiem.
Zviedru fotomākslinieks Johans Bēvmans (Johan Bävman) izveidoja fotoizstādi “Swedish Dads”, kur portretēti vīrieši, kas izmantojusi bērna kopšanas atvaļinājumu. Fotoizstāde pēta, kas tieši mudināja šos tēvus palikt mājās ar bērniem ilgāk nekā to dara vairums tēvu visā pasaulē, kāda bija šī pieredze un ko tā ir devusi.

1974. gadā Zviedrija kā pirmā valsts pasaulē aizstāja maternitātes atvaļinājumu ar vecāku atvaļinājumu. Tagad, pēc 45 gadiem, tēvi izmanto vidēji 29 % no vecāku atvaļinājuma dienām.

Latviešu fotogrāfi Anda Krauze un Māris Lazdāns papildināja izstādi ar 25 latviešu tētu portretiem – Zviedrijas vēstniecības izsludinātā konkursa “Tētis Latvijā” uzvarētājiem. Laiks pavadīts kopā ar bērniem – ko tas ir devis un kāda ir šī pieredze? 

 

NEKUR NAV TIK LABI KĀ MĀJĀS! 

Trebu Home● Dzīvojamo māju projekts TREBŪ HOME pasākuma apmeklētājus aicina uz zaļo oāzi, kur ikvienam būs iespēja gan atpūsties, gan piedalīties dažādās aktivitātēs: īpašā tēvu nozīmīšu darbnīca, sava vēlmju piepildītāja locīšana, GIGI BLOKS māju būvēšana, momentfoto, gardumi un citi pārsteigumi. 

 

KOŠAIS ATPŪTAS STŪRIS KOPĀ AR APAVU ZĪMOLU CROCS

CROCS● Pasākumā piedalīsies arī apavu zīmols CROCS ar savu košo atpūtas un aktivitāšu stūrīti. Kamēr bērni varēs ļaut vaļu fantāzijai, uzzīmējot vai izkrāsojot savu sapņu CROCS kurpi, tikmēr vecāki varēs baudīt mieru un atpūsties košajos atpūtas pufos. Visa ģimene varēs iemūžināt savu atpūtu atraktīvā fotokastes kobpildē un par piemiņu saņemt tūlītēju bildes izdruku, lai dodoties mājup saglabātu atmiņas par ģimenisko Tēvu dienu vēl ilgi pēc pasākuma!

 

TĒTU PORTRETU DARINĀŠANA KOPĀ AR "PLAY-DOH"

Play-Doh

Esi radošs kopā ar Play-Doh! Nāc ciemos un izveido sava TĒTA portretu sadarbībā ar Play-Doh, izaicini savu TĒTI Nerf cīņā un rotaļājies ar Poopsie gļotu pārsteigumiem!

Veidosim kopā LABĀKO TĒTU PORTRETU GALERIJU!

 

DRAKO STAFETE UN FOTOSTŪRIS 

Drako● Drako aicina visus bērnus iepazīt brīnumaino mākoņu pasauli, kur ierastās lietas mēdz apgriezties ar kājām gaisā, laimēt gardās sulu konfektes un citas balviņas, piedaloties jautrā stafetē, kā arī nofotografēties gaisa balonā Drako mākoņu pasaulē!

 

JAUTRAS UN GARDAS IZKLAIDES KOPĀ "DANONKI"

Danonki

● Kādas aktivitātes tiks piedāvātas? 

  • Danonki saldējuma aktivitāte;
  • Danonki virtuālās realitātes spēle;
  • Danonki lielizmēra puzle
  • Seju apgleznošana;
  • Rotaļu stūrītis.

 

AVIOMODELĒŠANAS PULCIŅŠ "AEROCLASS". IZGATAVO PATS SAVU LIDMAŠĪNU!

LidmodeļiAviomodelēšanas pulciņa komanda "AEROCLASS" Vērmanes dārzā piedalīsies ar iniciatīvu izveidot ultravieglu lidmašīnas izgatavošanas meistarklasi.  

 

EIROPAS RADOŠO UZDEVUMU TELTS "ESI DIGI? ESI SAFE!"

Eiropas Savienības māja● 370 miljoni eiropiešu internetu lieto katru dienu. Digitālās tehnoloģijas atvieglo mūsu dzīvi mājās, darbā, mācoties un ceļojot. Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un #EUandME radošo uzdevumu teltī “Esi Digi? Esi Safe!” rosinām domāt: kā justies drošāk, darbojoties digitālajā vidē? Kādus nospiedumus atstāj ieraksti internetā? Vai mūsu pēdas internetā var izdzēst? Kādēļ meklētā informācija pie mums atgriežas? Vai mūsu dati tiešām pieder tikai mums? 

Interaktīvās spēlēs:

  • atpazīsti ļaunprogrammatūras inficētus un drošus failus,
  • atrodi hakeri, kurš izmanto nedrošu koplietošanas WiFi tīklu, lai nozagtu tavus privātos datus,
  • nojauc ģeobloķēšnas sienu, lai pirktu preces un pakalpojumus internetā ar vienādiem noteikumiem, neatkarīgi no tā, kurā ES valstī atrodies,
  • atpazīsti autoru un atceries, ka katrai dziesmai, gleznai, grāmatai, filmai ir autors, kurš pelnījis par savu darbu izmantošanu saņemt godīgu atlīdzību.

PIEDALIES AIZRAUJOŠĀ SPĒLĒ! Atver viedtālrunī digisafe.lv, izspēlē un pārliecinies, cik #DigiSafe esi Tu! 

 

SARUNAS PAR ATBILDĪBU: "MAMMU, TĒTI, GRIBU SUNI, GRIBU KAĶI!" 

Sarunas par atbildību

● Kas jāzina un jāprot arī mazajam dzīvnieka saimniekam, lai suns un kaķis nebūtu TIKAI rotaļlieta.
Ģimenēm - iespēja izpildīt "Zinoša saimnieka testu". Bērniem literatūras, filmu un multfilmu testiņš - cik labi es pārzinu tautā mīlētu darbu varoņus un to autorus. Visiem kopā uzzināt, kādu tieši palīdzību gaida patversmes un biedrības. Uzzināt, kas ir Atbildības stundas skolās un bērnudārzos. Izdarīt labu darbiņu, ziedot biedrībām "Ar sirdi delnā" un "Ingato" - kaut ko iegādājoties mūsu mazajā labdarības veikaliņā, kā arī samīļot un nofotografēties ar Atbildības skolotāju vilcenīti Loti. 


ĪPAŠO TĒVA DIENAS PASTKARTĪŠU SŪTĪŠANAS AKCIJA

Latvijas Pasts

● Latvijas Pasts sadarbībā ar Mammamuntetiem.lv prezentēs īpašu Tēva dienai veltītu pastmarku. Jaunās pastmarkas dizainu veidojusi māksliniece Kristīne Lapsa-Kalniņa. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks speciāli šim pasākumam izveidotajā improvizētajā pasta nodaļā Vērmanes dārza teritorijā. Šajā pasta nodaļā visu pasākumu laiku būs iespējams iegādāties jaunās pastmarkas un apzīmogot tās ar īpašo pirmās dienas zīmogu.

 

ESCAPE ROOM DĀRGUMI 

Escape room

● Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja viesoties "Escape Room", kur varēs meklēt apslēptos dārgumus, piedalīties izlozēs, uzzināt par kvestiem un fotografēties kopā ar Hulk!

IEPAZĪSTI GILLETTE SKINGUARD

● Gillette aicina svinēt Tēva dienu un iepazīt Gillette Skinguard šīs dienas īpašajā kungu friziersalonā Gillette stendā! Bezmaksas salona apmeklējums, momentfoto īpašai piemiņai, kā arī atraktīvi uzdevumi un balvas no Gillette Skinguard visas dienas garumā. #IepazistiGilletteSkinguard

 

Vēršam uzmanību, ka bērniem, uzrādot invaliditātes apliecību, dalība aktivitātēs bez rindas. 

 

LIELĀ LOTERIJA. VISAS LOZES PILNAS!

Lielā loterijaIkviens Tēva dienas festivāla apmeklētājs aicināts piedalīties arī Lielajā loterijā (visas lozes pilnas!). Lai tajā piedalītos, jāsakrāj noteikts skaits zīmogu, iesaistoties dažādās pasākuma aktivitātēs. Loterija darbosies līdz pasākuma beigām vai līdz brīdim, kad beigsies balvas. 

 

Festivāla apdrošinātājs: AAS BALTA