Jaunā "Satori Vasaras Avīze" bez maksas pieejama Rīgas kultūrvietās un citur

Biedrība "Ascendum" izdod jau septīto "Satori Vasaras Avīzi". Krāšņā, spilgti rozā numura tēma – Berlīne, to ikviens interesents bez maksas var iegūt Rīgas kultūrvietās un festivālos visā Latvijā.

Šīs vasaras avīze ir spilgti rozā krāsā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs vasaras avīze ir spilgti rozā krāsā!

"Šīs avīzes saturs atspoguļo mūsu redakcijas interešu lauku – tajā lasāms par kino, mūziku, dizainu, vēsturi, poētisku skatu uz ikdienu, esam avīzē publicējuši lielisku literatūru un sarunas ar apburošiem cilvēkiem. Mēs lepojamies ar autoru loku, kas piedalījušies šī izdevuma tapšanā, un avīzes veidošanas gaitā ar baudu esam pētījuši vienu no aizraujošākajām pilsētām Eiropā. Ir jauki viesoties Berlīnē un jauki dzīvot Rīgā – ceru, ka šis ne tikai mums, bet arī citiem var kalpot par nelielu tiltu starp šiem abiem punktiem kartē," stāsta "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners. 


Avīzē publicējies arhitekts Vents Vīnbergs, dizaina domātāja Jeļena Solovjova, kinorežisors Dāvis Kaņepe, mūzikas pētnieks Klāss Vāvere, kinokritiķe Elīna Reitere, politisko procesu komentētājs Māris Zanders, tāpat numurā lasāma Elizabetes Lukšo-Ražinskas un Mārča Bokmaņa proza, vācu dzejnieka Jana Vāgnera un jaunās dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes dzeja. Vēl izdevumā atradīsiet sarunas ar Deivida Bovija un Igija Popa bundzinieku Leriju Malinu un deviņiem Berlīnē dzīvojošiem latviešiem. Avīzes vidū ievietots mākslinieces Evijas Pintānes plakāts "Mūris", vāka foto – Ģirts Raģelis, bet izdevuma dizainu veidojis izcilais dizainers Aleksejs Muraško. 


"Satori Vasaras Avīzi" izdod biedrība "Ascendum" ar Vācijas Federatīvās ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu. Avīze drukāta tipogrāfijā "Dardedze Hologrāfija". Avīzi var atrast Kaņepes Kultūras centrā un citās Rīgas kultūrvietās, kā arī tā būs pieejama kultūras festivālos visā Latvijā. Ja vēlies "Satori Vasaras Avīzi" arī savā kultūrvietā, raksti uz satori@satori.lv!

Reklāma
Reklāma


Interneta žurnāls “Satori” ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā. To izdod biedrība "Ascendum", kas vieno idejas un cilvēkus, kas veido empātisku, izglītotu un pilsoniski aktīvu sabiedrību.