Gaidāma silta un slapja nedēļa

Brīvdienās biežāk uzspīdēs saule un lietus gaidāms tikai vietām austrumu rajonos. Savukārt jau svētdienas vakarā Latvijai no rietumiem pietuvosies jauna nokrišņu zona - daudzviet līs, bet neskatoties uz to saglabāsies silts laiks.

FOTO: Shutterstock.com

Piektdien, kā arī brīvdienās saglabāsies līdzīgi laika apstākļi - centrālajos rajonos pārsvarā būs skaidrs laiks, tomēr austrumu un rietumu rajonos mākoņu būs vairāk un vietām austrumos līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš un atsevišķos rajonos naktī veidosies migla. Gaisa temperatūra nakts stundās būs +11…+16 grādi, nedaudz vēsāks naktī uz sestdienu, kur vietām centrālajos rajonos, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra nepārsniegs +9 grādus. Ieplūstot Latvijā siltākām gaisa masām, dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+25 grādu atzīmei, nedaudz vēsāks būs piekrastē, kur temperatūra nepārsniegs +17…+19 grādus.

Svētdienas vakarā virs Latvijas pastiprināsies zemas spiediena ieplakas ietekme un teritoriju sāks šķērsot plaša nokrišņu zona. Naktī uz pirmdienu mākoņu kļūs vairāk, daudzviet ir gaidāms lietus un gaisa temperatūra nepazemināsies zem +14…+17 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē vēl saglabāsies lietus, tomēr būs silts laiks. Pirmdien mākoņu būs daudz un teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus. Pūtīs lēns vējš un dienā termometra stabiņš sasniegs +19…+24 grādu atzīmi. Savukārt naktī uz trešdienu lietus mitēsies un laika apstākļu uzlabosies.

Reklāma
Reklāma

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas turpinājumā virs Latvijas laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to gaidāms sauss un silts laiks, dienā termometra stabiņam vietām sasniedzot pat +25…+27 grādu atzīmi.