Pilsētu svētku sezona ir sākusies... Pasākumu izlases ģimenes brīvdienām

Šīs nedēļas nogale zīmīgi ievada vasaras otrās puses sākumu ar spilgtiem un vasarīgiem notikumiem, kas ļaus nosvinēt šo pilnbriedu kopā ar saviem tuvākajiem. Jums būs iespēja gan doties ārpus Rīgas uz krāšņiem pilsētas svētkiem, gan arī izbaudīt neierastus muzikālos sniegumus vai atpūsties pie kino ekrāna. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

“Karalis Lauva” pirmizrāde
No 19. jūlija plkst. 10:00  Forum Cinemas jauna multfilma bērniem “Karalis Lauva”. Nosvini dabas krāšņo daudzveidību ar jaunā džungļu karaļa kronēšanu. Viena no visu laiku iemīļotākajām Disney multfilmām “Karalis Lauva” ir atgriezusies uz ekrāniem, taču šoreiz svaigā un mūsdienīgā veidolā. Jūsu bērns un, iespējams, arī Jūs paši negribēsiet to palaist garām. 
Vairāk informācijas šeit.


Dzīres Kuldīgā
19.-21. jūlijā plkst. no 10:00 trīs dienu garumā ar daudzveidīgiem pasākumiem ielās, parkos un laukumos norisināsies jau divdesmit ceturtās “Dzīres Kuldīgā”. Vieni no senākajiem pilsētas svētkiem Latvijā šogad būs jaunās skaņās – ar jaunām norises vietām, nebijušiem pasākumiem un īpašiem viesiem, starp kuriem jāmin populārā grupa “Instrumenti” un ārzemju mākslinieki, kuri Latvijā iepriekš nav uzstājušies.
Vairāk informācijas šeit.


Cēsis 813 "Svinam vasaru!"
19.-21. jūlijā no plkst. 19:00 Cēsu grandiozākie svētki “Cēsis 813”. Trīs dienu garumā iedzīvotāji un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs baudīt mākslu, modi, mūziku un sportisku azartu. Svētkus piektdienas, 19.jūlija, vakarā ievadīs dejas Rožu laukumā, un lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls Latvijā “Fono Cēsis”, taču svētku turpinājumā būs gan brīvdabas kino vakars, gan Hanzas tirgus un koncerts “Metru virs zemes”. Darīt būs ko jebkuram ģimenes loceklim.
Vairāk informācijas šeit.


Mazsalacas pilsētas svētki un velosvētki "Ērenpreisam 128"
20. jūlijā plkst. 10:00 Mazsalacā  reizē ar pilsētas svētkiem jau devīto gadu tiks svinēta Mazsalacā dzimušā amatnieka, velosipēdu izgatavotāja Gustava Ērenpreisa jubileja. Pilsētas svētku pasākumi sāksies jau ceturtdien, 18. jūlijā, bet svētku kulminācija – velosvētku parādes brauciens un vakara koncerts ar Martu Kristiānu Kalniņu - sestdien, 20. jūlijā. Ceturtdien, 18. jūlijā, pilsētas svētku svinības sāksies ar velo-foto orientēšanos, izstādes “Mazsalacas vidusskolas devums Latvijas Kultūrai 100 gados” atklāšanu un erudīcijas spēli “Prātvēders”.
Vairāk informācijas šeit.


Kopīga zīmēšana un tauriņi: Kim? bērnu rīts
21. jūlijā plkst. 11:00 izstāžu zālē Kim? izstāde "Ļoti mazs lodziņš". Tā ir krāsaina, multimediāla telpa kurā vizuāli sadarbojās četri starptautiski mākslinieki.  Aicinām mazos mākslas pētniekus (vecumā 5-10) meklēt tauriņus, domāt par materiālu dažādību mākslā un pašiem zīmēt, līmēt, radoši izpausties radošā darbnīcā Kim? Bērnu rītā Svētdien 21. jūlijā plkst. 11:00. Ieeja par ziedojumiem. Vairāk informācijas šeit.


Gandrīz Dziesmusvētki Spīķeros
19. jūlijā plkst. 20:00 Spīķeru radošajā kvartālā ChoirUp ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kurš ik mēnesi apvieno visus dziedāt gribošos, gan koristus, gan klusos dungotājus un dušas solistus, lai pozitīvā gaisotnē ar foršiem cilvēkiem vienotos kopīgā dziesmā. Ir tieši gads pēc Dziesmusvētkiem, tāpēc ChoirUp šoreiz zem klajas debess ļoti īpašā lokācijā – Spīķeru radošajā kvartālā. Lai piedalītos ChoirUp, nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām - galvenais ir labi pavadīt laiku savu tuvāko lokā.
Vairāk informācijas šeit.


Bērnu rīts: Senie mūzikas instrumenti
20. jūlijā plkst. 12:00 Bauskas pils muzejā uz koncertu ar senās mūzikas instrumentu izmantošanu aicināti mazākie klausītāji. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Māris Kupčs zinās stāstīt, cik interesanti dzīvoja cilvēki pirms vairāk nekā 500 gadiem, kā viņu ikdienas gaitas ielīksmoja mūzikas skaņas. Turpinājumā arī pats hercoga Ketlera laika mūzikas un mākslas festivāls “Vivat Curlandia!”
Vairāk informācijas šeit.


Dabas koncertzāle Līgatnē
20. jūlijā plkst. 19:00 pie Līgatnes pārceltuves notiks tradicionālais Dabas koncertzāles koncerts, kas šogad veltīts viendienītei Ephemera vulgata. Parastā viendienīte ir ūdens kukainis, kura kāpuri dzīvo tikai tīrā ūdenī, galvenokārt tekošā, tādēļ arī šī gada koncertvietas izvēlētas upju tuvumos, šajā sestdienā – pie Līgatnes pārceltuves pār Gauju. Viendienītes mūžs ir no dažām stundām līdz 10 dienām, tomēr parasti tās nedzīvo ilgāk par vienu dienu, tāpēc šajā brīvdabas koncertā ģimenes varēs izbaudīt mirkļa burvību mūsu mūžā.
Vairāk informācijas šeit.


Visus ģimenes pasākumus atrodi šeit.

Reklāma
Reklāma