Bērnu slimnīcas novietnē "Gaiļezers" pieejamas pediatra konsultācijas arī vakaros un brīvdienās

Kopš 2019.gada 4.jūnija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnē “Gaiļezers”, Juglas ielā 20, tiek nodrošinātas pediatra konsultācijas katru dienu no 8:00 – 22:00, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Gadījumos, kad būs nepieciešama observācija līdz 24 h vai bērna stacionēšana, tiks rekomendēts vērsties Vienības gatvē 45, Bērnu slimnīcas novietnē “Torņakalns”.

“Aptuveni 70% pacientu, kuri ierodas saņemt medicīnisko palīdzību Novietnē “Gaiļezers”, nepieciešamas ambulatoras pediatra konsultācijas. Tas nozīmē, ka vecāki pēc pediatra konsultācijas dodas savu bērniņu ārstēt mājās vai ģimenes ārsta uzraudzībā. Jau vairākus gadus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests bērnus ved tikai uz Vienības gatvi 45. Novietnē “Gaiļezers” pēc palīdzības vēršas salīdzinoši maz pacientu pēc pašu iniciatīvas. Tādēļ ambulatorās pediatra konsultācijas ir piemērotākais un efektīvākais risinājums gan pacientiem, gan slimnīcai,” komentē BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas virsārste Alla Silova.

Izmaiņas saistītas ar abu novietņu  - “Gaiļezers” un “Torņakalns” -apvienošanu, ko paredzēts noslēgt 2022.gadā, rekonstruējot daļu no ēkām Vienības gatvē 45, lai turpmāk visiem pacientiem spētu nodrošināt vienlīdz pieejamas medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī ārstniecībai atbilstošas telpas un vidi.

Reklāma
Reklāma

Novietņu pakāpeniska apvienošana tika sākta 2018.gadā, kad uz Vienības gatvi 45 tika pārceltas infekciju, neiroloģijas un neonatoloģijas nodaļas. Apvienošana noslēgsies ar Rehabilitācijas klīnikas un Bērnu psihiatrijas klīnikas pārcelšanu uz “Torņakalna” novietni.