10 gadus vecs zēns Igaunijā izdarījis pašnāvību - mēnešiem ilgi viņš cieta no vardarbības, bet neviens nevarēja palīdzēt

Sillamē pilsētā Igaunijas ziemeļu daļā pagājušajā nedēļā pašnāvību izdarījis 10 gadus vecs zēns vārdā Saša, ziņo igauņu mediji. Zēns skolā ilgu laiku cietis no emocionālās vardarbības, atklājuši viņa vecāki.

 

Ilustratīvs foto. (Foto: Pexels.com)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs foto. (Foto: Pexels.com)

Saša mācījās skolā Sillames vecpilsētā. Puiša tēvs atklājis, ka jau ilgu laiku viņa dēls bijis emocionālās vardarbības upuris, kā arī Saša īpaši baidījies no dažiem vienaudžiem, kas draudējuši izrēķināties ar viņu arī fiziski.

10 gadus vecais zēns un viņa skolas biedru konflikti policijas redzeslokā nonākuši jau vairākkārt. Pēdējo mēnešu laikā ziņots par vairākiem nopietniem strīdiem starp bērniem.

Sašas vecāki centušies rast risinājumu, aprunājoties ar dēla skolas biedru vecākiem, taču situācija neesot uzlabojusies. Likumsargi savukārt pavēstījuši, ka nevar palīdzēt, jo bērni pie kriminālatbildības nav saucami līdz 14 gadu vecumam. Policija situāciju atstājuši zēnu vecāku, kā arī skolas sociālo darbinieku ziņā.

Pagājušās nedēļas trešdienā Sašas mamma sava dēlu nekustīgu atradusi viņa istabā. Uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukti mediķi, taču zēns pasludināts par mirušu.

Policija par notikušo sākusi izmeklēšanu, atklājot, ka nesaskata vardarbīgas nāves pazīmes. Zēna vecāki uzskata, ka Saša izdarījis pašnāvību ilgstošas emocionālās vardarbības dēļ.

Reklāma
Reklāma

Sillames skolas direktore Irina Liū pēc notikušā uzskata, ka skolai ar notikušo nav nekāda sakara: "Skolas sociālā darbiniece nekad nebūtu ignorējusi notiekošo, ja zinātu, kas notiek."

 

No portāla Jauns.lv