Kas nepieciešams, lai uzlabotu miega kvalitāti?

Vai arī Tu mokies ar bezmiegu? No rītiem celies pavisam neizgulējies un nesagatavojies garai darba dienai? Iespējams, ka Tev nav nepieciešamo lietu, kas nodrošina labu miega kvalitāti. Ja vēlies uzlabot savu miegu, tad lasi raksta turpinājumu! Tur būs pāris ieteikumi, kas palīdzēs Tev katru nakti arvien labāk izgulēties.

Ja vēlies, lai uzlabojas Tava miega kvalitāte, tad ievies regulāru gulēt iešanas un mošanās grafiku.  Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlies, lai uzlabojas Tava miega kvalitāte, tad ievies regulāru gulēt iešanas un mošanās grafiku. Publicitātes foto.

Noteikti esi dzirdējis, ka cilvēkam miegam diennaktī ir jāvelta 7 līdz 9 stundas. Taču tas viss, protams, ir atkarīgs no paša cilvēka. Taču nebūtu labi miegam veltīt mazāk nekā 7 stundas diennaktī, citādi būsi noguris un Tev būs grūti koncentrēties visu nākamo dienu. 

 

Gulta un matracis

Lielai daļai cilvēku šķiet, ka pašas svarīgākās lietas, kas nodrošina labu miega kvalitāti, ir ērta gulta un piemērots matracis. Tā ir taisnība, taču tās nav vienīgās lietas, kas nepieciešamas labam miegam. 


Mūsdienās ir pieejams ļoti plašs piedāvājuma klāsts gan gultām, gan matračiem. Cilvēki nereti vēlas ietaupīt matrača iegādē, taču tā nav laba doma, jo miegs ir patiešām svarīgs. Labāk nopirkt vienreiz matraci, kas varbūt ir dārgāks, nekā nopirkt lētāku un saprast, ka tas nekam neder, līdz ar to nākas pirkt jaunu un iztērēt krietni vairāk naudas. 


Izvēlēties tieši sev piemērotu matraci ir visai viegli. Var nākties apmeklēt vairākus veikalus. Ir atsevišķi ražotāji un veikali, kas piedāvā klientiem izmēģināt matračus un to iespējams darīt pat mājās. Noteikti izmanto šādu iespēju, ja šaubies par matrača izvēli!


Bet varbūt Tavs esošais matracis ir vēl pietiekami labs, taču vēlies to tikai nedaudz uzlabot? To, protams, var izdarīt. Vislabākais veids – virsmatrača iegādāšanās. Virsmatracis patiešām spēj uzlabot esošo matraci. Ja nevelies tērēt laiku, staigājot pa veikaliem, tad ieskaties internetā. Virsmatrači interneta veikalā 220.lv ir pieejami dažādos izmēros un cenās.

 

Labāk nopirkt vienreiz matraci, kas varbūt ir dārgāks, nekā nopirkt lētāku un saprast, ka tas nekam neder, līdz ar to nākas pirkt jaunu un iztērēt krietni vairāk naudas. 

 

Svaigs gaiss guļamistabā

Pirms došanās gulēt, noteikti izvēdini guļamistabu. Svaigs gaiss palīdzēs Tev gan labāk iemigt, gan arī izgulēties. Ja telpā būs pārāk karsts, Tu noteikti nespēsi izgulēties, kā arī Tavs miegs būs trausls. 

 

Pilnīga tumsa guļamistabā

Pirms dodies gulēt, aizver aizkarus un pārbaudi, vai nekāda gaisma netiek tiem cauri. Tu spēsi labāk izgulēties, ja istabā būs pilnīga tumsa. Ikviens gaismas stars dod signālu smadzenēm, ka ir laiks mosties. Tāpēc, ja vēlies, lai miegs būtu pēc iespējas ciešāks, noteikti nepieļauj, ka istabā ieplūst gaisma. Tāpat arī nav ieteicams pirms gulētiešanas izmantot dažādas viedierīces – telefonus, planšetes vai datorus. Šo ierīču radītā gaisma aizdzīs prom miegu, un iemigt Tev būs pavisam grūti.

 

Neēšana pirms miega

Noteikti, ka Tev dzīves laikā pat vairākas reizes ir sanācis pārēsties un uzreiz doties pie miera, tāpēc Tu zini, cik grūti šādās reizēs ir aizmigt. Ir ieteicams vismaz 2 stundas pirms gulēšanas neko neēst, tādējādi miegs būs labāks un ātrāk varēsi iemigt.

 

Regulārs gulēt iešanas un celšanās grafiks

Ja vēlies, lai uzlabojas Tava miega kvalitāte, tad ievies regulāru gulēt iešanas un mošanās grafiku. Piemēram, ja darba dienās Tev nepieciešams celties 7 no rīta, tad dodies gulēt 11 vakarā. Šādi vairākas reizes darot, Tu ieviesīsi režīmu, pie kura Tavs organisms ar laiku pieradīs, Tu pat spēsi piecelties bez modinātāja palīdzības. Tavs miegs noteikti būs daudz kvalitatīvāks, nekā tad, ja katru dienu dosies gulēt citā laikā.