Kā mājas apstākļos pagatavot desu. Vistas doktordesas recepte

Desmaizes ir daudzu ģimeņu favorīts – to pagatavot ir ātri un neprasa piepūles. Un bērniem ļoti, ļoti garšo. Pagatavo savu, veselīgu desu! Velti nedaudz laika tās pagatavošanai, lai nākamajiem rītiem nodrošinātu bērnam ātras un veselīgas brokastis. Piedāvājam uztura speciālistes Ksenijas Andrijanovas recepti.

Velti nedaudz laika desas pagatavošanai, lai nākamajiem rītiem nodrošinātu bērnam ātras un veselīgas brokastis. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Velti nedaudz laika desas pagatavošanai, lai nākamajiem rītiem nodrošinātu bērnam ātras un veselīgas brokastis. Publicitātes foto.


Sastāvdaļas
Vistas fileja – 600 g
Saldais krējums (15%) – 100 g
Olas – 3 gab
Ķiploki

Gatavošana
1) Vistas fileju samaļ gaļas mašīnā.

2) Pievieno olas, sāli, piparus, masu samaisa.

3) Tālāk liekam klāt saldo krējumu, skatoties, lai konsistence nesanāk pārāk šķidra.

4) Uz gludas virsmas novietojiet pārtikas plēvi divos slāņos un izlieciet uz tās iegūto masu. Ieveidojiet desu un nosieniet galus. Desai ir jābūt sasietai maksimāli stingri, lai iekšā nepaliek vietas gaisam. Desu vēlams aptīt ar pārtikas plēvi vēl dažos slāņos.

5) Uz plīts uzkarsēt ūdeni, bet neievietojiet produktu verdošajā ūdenī – samaziniet gāzi līdz minimumam un tad, kad ūdens vairs neburbuļo, lieciet desas iekšā. Pārliecināties, ka pārtikas plēve, ko lietojiet, paredzēta vārīšanai.

Reklāma
Reklāma

6) Vārīt 60 minūtes, atdzesēt un ielikt pa nakti ledusskapī. Paštaisītu desu likt uz rupjmaizes kopā ar tomātiem, gurķiem un redīsu.

 

Sastāvdaļas