Ciklons Latviju nepamet. Nākamnedēļ gaidāms lietains un vēss laiks

Nedēļas izskaņā, mazinoties zema spiediena ieplakas ietekmei, laika apstākļi uzlabosies - nokrišņu būs mazāk un sestdien gaidāms lielākoties saulains un sauss laiks, tomēr šī brīža prognoze liecina, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē Latvijai pietuvosies kārtējais ciklons, līdz ar to atkal līs lietus un vietām ducinās pērkons.

FOTO: Shutterstock.com

Nedēļas nogalē atmosfēras spiedienam pakāpeniski paaugstinoties, zema spiediena ieplakas ietekme mazināsies un laika apstākļi nedaudz uzlabosies. Mākoņu daudzums mazināsies un dienā bieži starp mākoņiem uzspīdēs saule. Ja vēl naktī uz piektdienu vietām valsts teritorijā ir gaidāms īslaicīgs lietus, tad piektdien dienā un sestdien saglabāsies lielākoties sauss laiks. Pūšot lēnam galvenokārt ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, naktī un no rīta vietām veidosies migla. Naktis uz piektdienu un sestdienu būs vēsas: naktī uz piektdienu Latvijas austrumos gaisa temperatūra var pazemināties līdz +6…+7 grādiem, bet naktī uz sestdienu daudzviet gaiss atdzisīs +6…+8 grādiem un vietām termometra stabiņš varētu tuvoties līdz pat +5 grādu atzīmei (1.att), piezemē temperatūras būs zemākas, līdz ar to no rīta zāles virskārtā varētu veidoties salna. Nakts uz svētdienu jau būs siltāka. Dienā gaiss uzsils līdz pat +15…+20 grādu atzīmei. 
 

Nākamās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi atkal pasliktināsies. Pirmdien lielākoties mākoņains laiks un lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos. Turpinās pūst lēns galvenokārt ziemeļu puses vējš un dienā termometra stabiņš sasniegs +18…+23 grādu atzīmi. Savukārt otrdien dienā Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies kārtējais ciklons, mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet gaidāms lietus, vietām stiprs, kā arī ducinās pērkons. 
 

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas turpinājumā laika apstākļus turpinās noteiks ciklona darbība, līdz ar to teritoriju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, vietām gaidāmi negaisi, kuru laikā pūtīs brāzmains vējš un iespējama krusa. Kopumā Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +11…+16 grādiem, bet dienā temperatūra paaugstināsies +18…+22 grādiem.

 

Reklāma
Reklāma