Vēzītis (22.06.–22.07.)


Tipisks Vēzītis ir ļoti emocionāls, jūtīgs un maigs. Saņēmis pietiekami daudz uzmanības un mīlestības, viņš būs mierīgs, dzīvespriecīgs un draudzīgs, bet, ja Vēzīti kaut kas satrauks vai viņš jutīsies apdalīts, — kļūs kaprīzs, klusi un ilgi raudās, sagādājot rūpju pilnus brīžus vecākiem.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Mēness
Stihija — Ūdens
Akmeņi — dimants, mēnessakmens
Talismans — rozā sirds
Nedēļas diena — pirmdiena
Krāsas — sudrabaina, zila, gaiši zila, balta
Ziedi — lilijas, sausserži, kreses, ūdenslilijas

Šā bērna lēmumi un rīcība pārsvarā balstās uz emocijām, nevis racionāliem apsvērumiem. Viņš intuitīvi jūt apkārtējo noskaņojumu, atmosfēru telpā, kurā atrodas, un reaģē atbilstoši savām sajūtām.

Brīžiem viņa rīcība var būt pieaugušiem neizprotama, bet tikai tāpēc, ka sajūt to, ko citi nepamana.

Bagātās iztēles dēļ Vēzītim nekad nav garlaicīgi. Ilgstoši var spēlēties viens pats, iztēlē uzburot veselu rotaļlietu pasauli, kas bieži vien aizstāj reālus draugus. Parasti šie tēli ir apveltīti ar īpašībām, kuras nepiemīt Vēzītim pašam, vai dara to, ko pašam nav drosmes izdarīt.

Svarīgi, lai mazajam būtu sava istaba vai viņam vien atvēlēts stūrītis, kur, neviena netraucēts, mazulis varētu nodoties rotaļām.
Vēzītis labprātāk pakļausies citu ietekmei nekā izrādīs neatlaidību un uzstājību. Sāncensība šo bērnu neinteresē — viņš priekšroku dod iejūtībai, emocionālai tuvībai un ģimeniskām attiecībām.

Aizvainojumu un pārestības Vēzītis atklāti neizrādīs, bet gan pārdzīvos dziļi sevī. Tipisks Vēža zīmē dzimis mazulis nemēdz daudz runāt. Ja mazulis kaut ko saka, tad skaidri un noteikti. Viņa valodiņa ir izteiksmīga un emocionāli bagāta, tomēr brīžos, kad bērns nejūtas drošs vai jūt nepatiku, viņš var noslēgties un nerunāt vispār.


Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.

Reklāma
Reklāma