Viena no Latvijas žurnālistēm spiesta pamest valsti, jo bērns šeit nevar saņemt vajadzīgo aprūpi

"Man kļuva par smagu Latvijā" - šādus vārdus sociālajā tīklā "Facebook" raksta viena no talantīgākajām vietējām žurnālistēm Ieva Alberte.

 

Ieva Alberte Žurnālistu asociācijas izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā 2012.gadā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ieva Alberte Žurnālistu asociācijas izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā 2012.gadā

Viņa ir pārcēlusies uz Vāciju, un iemesls tam ir Ievas un Anša Pūpola kopīgā dēla veselības problēmas. Mazajam Paulam ir 6 gadi un autisma diagnoze, bet Bērnu slimnīcas fonds finansējumu zēna attīstības veicināšanas terapijām, visticamāk, no septiņu gadu vecuma pārtrauks. Naudu fondā iemaksā brīvprātīgie ziedotāji.

Ieva Alberte līdz šim rakstījusi gan laikrakstam "Diena", gan ilgstoši žurnālam "IR". Tie allaž bijuši aktuāli, izjusti, cilvēciski un meistarīgi pasniegti raksti. Alberte teic, ka vēl kādu laiku "IR'am" rakstīs, taču nu jau no Diseldorfas Vācijā. Pārcelšanās notikusi galvenokārt dēliņa Paula dēļ, jo Latvijā Bērnu slimnīcas ziedojumu fonds vairs nesegs terapiju izmaksas. Kāpēc tā, to portālam Jauns.lv nemācēja paskaidrot. "Aba" terapija maksā 25 eiro stundā, bet Vācijā tā ir par velti. 

 

 Mēs pārvācamies, kur vieglāk. Kur visas autisma terapijas apmaksā valsts

Reklāma
Reklāma

"Draugi, tas pie sienas ir Paula zīmējums. Un šīs ir mūsu abu jaunās mājas. Tuvākie zina - man kļuva par smagu Latvijā. Gadu zvērīgi piestrādāju, lai te būtu. Mēs pārvācamies, kur vieglāk. Kur visas autisma terapijas apmaksā valsts," feisbukā vēsta Alberte, sakot paldies visiem, kuri ikdienā viņai palīdzējuši ar sadzīvi un rūpēm par mazo Paulu. Draugi palīdzējuši arī ar padomiem, kas saistās jaunas mājvietas atrašanu ārzemēs. Vācijā mitekļus šobrīd atrast ir ļoti grūti, jo to nav pietiekami, un īres maksas ir dārgas. Alberte saka paldies arī sava bērna tēvam, bijušajam žurnālistam, tagad politiķim Ansim Pūpolam, kurš "dzinies pāri Eiropai". 

Žurnāliste savā ierakstā arīdzan pauž, ka šobrīd meklē darbu un plāno doties uz darba biržu jaunajā mājvietā. Līdz oktobrim lasītāji žurnālā "IR" vēl varēs ieraudzīt Ievas rakstus, bet pēc tam diez vai, portālam Jauns.lv pauda Alberte. Vienlaikus viņa ir gatava kopā ar dēlu ceļot tālāk, ja jaunā dzīve Vācijā neizdosies: "Europe is small! Fingers crossed!"

No portāla Jauns.lv