Atvērta grāmata "Nameja gredzena kods"

Iznākusi triju autoru – Aigara Graubas, Ilzes Zvejas un Maksa Kinningsa veidotā krāšņā un interesantā grāmata “Nameja gredzena kods”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nameja gredzena kods“Nameja gredzena kods” ir trešā Apgāda Zvaigzne ABC un studijas “Platforma filma” kopīgi veidotā grāmata. Līdzīgi iepriekš izdotajām “Rīgas sargi. Laika stāsti” un “Sapņu komanda 1935. Laika stāsti”, lasītājs grāmatā atradīs mākslas filmas “Nameja gredzens” scenāriju, ko izstrādājuši Aigars Grauba un Makss Kinningss, kā arī žurnālistes Ilzes Zvejas sagatavoto 12. un 13. gadsimta autentiskās vēstures apskatu. Grāmata bagātīgi papildināta ar ilustratīvo materiālu – fotogrāfijām, kartēm un zīmējumiem. Attēlos ieraudzīsiet gan filmas kadrus, gan tālaika ieroču un apģērba replikas, gan gleznas un gravīras, kurās attēloti attiecīgā laika notikumi

Vēsturiskajā apskatā liela vērība pievērsta arī seno zemgaļu sadzīves apstākļiem, tirdzniecībai un amatniecībai, paražām, apģērbam, sievietes dzīvei nemitīgo karagājienu un sirojumu laikmetā. 

Ilze Zveja apkopojusi vēstures avotu ziņas, kā arī ievērojamāko šī vēstures perioda vēsturnieku un arheologu viedokļus par zemgaļiem, par viņu vadoņiem un cīņām pret vācu krustnešiem. Grāmata piedāvā lasītājam no jauna iepazīt kādreiz tik populārās Latvijas senvēstures mīklas, par kurām tik daudz lauzuši šķēpus vēsturnieki un diskutēts sabiedrībā, piemēram, kur atradusies slavenā Zemgales osta; kur notika un kāda nozīme bija Saules kaujai; vai Namejs bija agrākā Tērvetes valdnieka radinieks? Vēsturiskajā apskatā liela vērība pievērsta arī seno zemgaļu sadzīves apstākļiem, tirdzniecībai un amatniecībai, paražām, apģērbam, sievietes dzīvei nemitīgo karagājienu un sirojumu laikmetā. 
Pieejama arī e-grāmata.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv