Trolejbusa vadītājai, kura notrieca un 15 metrus pa zemi vilka 11 gadus veco Danielu, piespriež nosacītu sodu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ir piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu trolejbusa vadītājai, kura pērn septembrī uz gājēju pārejas notrieca 11 gadus vecu zēnu, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

 

Ekrānuzņēmums no 4. studija video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no "4. studija" video.

Tajā norādīts, ka vadītājai arī uz trim gadiem atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tāpat sievietei būs jāatmaksā advokāta izdevumi cietušajiem 1396 eiro apmērā.

Spriedumā skaidrots, ka vadītāja, tuvojoties ceļa zīmēm, kas norāda uz neregulētu gājēju pāreju, neievēroja Ceļu satiksmes likumu un nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei un tās izmaiņām, proti, nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki.

Attiecīgi vadītāja savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un pilnībā neapturēja trolejbusu pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu nepilngadīgajam gājējam, kurš šķērsoja brauktuvi pa gājēju pāreju, un kuram bija kustības priekšroka. Šādu darbību rezultātā nepilngadīgais gājējs tika notriekts un viņam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, tostarp smagi labās kājas lūzumi.

 

 Aculiecinieki norādījuši, ka transportlīdzeklis vēl 15 metrus vilka zēnu pa asfaltu.

Jau vēstīts, ka negadījums notika 2018.gada 8.septembrī Višķu ielā.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" pērn, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, vēstīja, trolejbuss bērnu notrieca gājēju pārejā vien dažus metrus no pieturas. Aculiecinieki norādījuši, ka transportlīdzeklis vēl 15 metrus vilka zēnu pa asfaltu.

Reklāma
Reklāma

Pēc notikušā, ievērojot "Rīgas satiksmes" iekšējos noteikumus, transportlīdzekļa vadītājs zvanījis nevis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, bet uzņēmuma dispečeriem. Pašvaldības pārvadātāja pārstāvis Viktors Zaķis norāda, ka tā bijusi pareiza rīcība.

Šī nav pirmā reize, kad tiesas priekšā nonāk trolejbusa vadītājs. Sabiedrības lielu ievērību iepriekš izpelnījās cits negadījums, kad 2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Apelācijas instances tiesa 2017.gada rudenī trolejbusa vadītājai piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs gadiem.

 

No portāla Jauns.lv