Festivāls "Laba Daba" šogad paplašina programmu ar eksperimentālo teātri un kino programmu

Laba Daba paplašina nosaukumu no mūzikas uz mūzikas un mākslas festivālu. Nosaukumā iekļautais salikums ‘’mūzikas un mākslas’’ norāda uz festivāla formāta maiņu, papildinot muzikālo programmu ar mākslas programmu - eksperimentālo teātri, dejām un performancēm. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

‘’Suņa skatuve’’ jeb ‘’Ratnieku’’ skaistais šķūnis, kas līdz šim apmeklētājus priecējis ar muzikālo programmu, pārtaps eksperimentālā teātra un kino paviljonā. Kopumā dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas vairāk nekā 20 laikmetīgās dejas, objektu un netradicionālo formu teātra un cirka izrādes, kā arī audio vizuālas mākslas performances, kuras pievērsīsies sociāli nozīmīgiem tematiem.

Piektdienas vakarā jau plkst. 19.00 varēs redzēt dejas kamerizrādi “No miglas”, kurā sintēzi ar eletronisko mūziku radīs tautiskās dejas. Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis ‘’Dancis’’ izdejos tautu dejas 21. gadsimta ASV, Brazīlijas un Islandes komponistu elektroniskās mūzikas pavadījumā. Pēc deju kamerizrādes programmā plānota stendapa izrāde par etniskajām minoritātēm “Rasisma robežas”, bet vakara noslēgumā teātra un dejas programmu noslēgs režisora Klāva Knuta Sukura humora izrāde “Par normālu čali”, kurā no seriālu uzņemšanas paviljona izvilinātie aktieri, Kristians Kareļins un Madars Zvagulis, meklēs prieku ikdienišķās lietās. 

Sestdienas pirmajā pusē varēs piedzīvot bērnu un jauniešu eksperimentālās teātra un cirka izrādes un performances. Šajā programmas daļā īpaši padomāts par pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem - festivālā viesosies teātra un cirka grupa “The Lady” no Izraēlas ar izrādi bērniem no 3 gadu vecuma. Bet jauniešiem aktuāla būs izrāde “Zenīts”, ko piedāvā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Tā ir par diviem zēniem, septiņiem mūzikas instrumentiem un izsmalcinātu mūziku. Mākslas programmas daļā būs iespēja redzēt arī Latvijas Kultūras koledžas un Latvijas Kultūras akadēmijas performances uz izrādes, kuras pievērsīsies gan atkritumu šķirošanas problēmām, gan sevis meklējumiem un dažādām latviešu klasiķu darbu interpretācijām uz skatuves. Kā arī būs baudāmas stāvizrādes par laukiem un par sievietēm, ‘’Sieviešu stendaps’’ izpildījumā. 
 

 
 

Reklāma
Reklāma

Savukārt, sestdienas vakars noslēgsies uz robežas starp vājprātu un ārprātu. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri izspēlēs ainas no Fjodora Dostojovska psiholoģiskā romāna “Noziegums vai sods”. Režisora Edgara Niklasona iestudējumā, skarbā pilsētas vidē, kurā dzīvo Raskoļņikovs šodien– starp stalažām un miskastes maisiem tiks meklēta atbilde uz jautājumu “Kas ir smagāks – noziegums, ko tu izdari, vai sods, kuru saņem?”. Vakara programmā iekļauta arī laikmetīgās dejas izrāde “Rokzvaigzne”, kurā dejotājas Agneses Bordjukovas izpildījumā varēs redzēt dialogu ar sevi, brīdī, kad cilvēka ķermenī dzimst rokzvaigzne. Savukārt, programmas izskaņā Šķūnī būs dzirdama un skatāma multimediāla performance “Шахиста бьют!” elektroniskās mūzikas dueta, Toma Treiberga un Oskara Upenieka,  izpildījumā. 

Bez jau uzskatītajām izrādēm un performancēm, tiek plānoti vēl citi uzvedumi un kino filmu izrādīšana, dažādas Rīgas cirka skolas meistarklases ar iespēju līdzi darboties kā lieliem, tā maziem. Nemainīgi, darbosies arī mazā kino zālīte ar 2 Annas filmu programmu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pilna programma, tuvojoties festivālam, atrodama festivāla mājas lapā: www.labadaba.lv.

LABA DABA ir mūzikas un mākslas festivāls, kas norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā „Ratnieki” Līgatnes pagastā no 2. līdz 4. augustam. Festivālā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. Paralēli muzikālajam piedāvājumam, festivālā darbosies kino māja, sporta turnīri, teātra un mākslas performanču skatuve un dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm. Šis festivālam būs jau vienpadsmitais norises gads.