Kam ziņot par ilgstoši nekustinātiem transportlīdzekļiem pagalmā

Ielu malās un māju iekšpagalmos mēnešiem un dažreiz pat gadiem put un rūsē vecas, it kā nevienam nepiederošas automašīnas. Kurš ir atbildīgs par šo lūžņu savākšanu? 

Iedzīvotājiem jāziņo policijai, ja pamana kādu mašīnu savā pagalmā vai uz ielas, kura jau ilgstoši stāv uz vietas.

FOTO: Shutterstock.com

Iedzīvotājiem jāziņo policijai, ja pamana kādu mašīnu savā pagalmā vai uz ielas, kura jau ilgstoši stāv uz vietas.

Atbild Guntis Bērziņš, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas priekšnieks.

Mums nav tādu resursu, lai katru dienu Rīgas ielās un pagalmos fiksētu pamestas mašīnas. Policisti nevar izsekot, cik nedēļas vai mēnešus transportlīdzeklis stāv uz ielas. Līdz ar to iedzīvotājiem jāziņo mums, ja pamana kādu mašīnu savā pagalmā vai uz ielas, kura jau ilgstoši stāv uz vietas.

Saņemot informāciju, policija fiksē transportlīdzekli un atstāj uz vējstikla brīdinājumu par termiņu, kurā laikā automašīna ir jāpārvieto. Transportlīdzekļiem, kuriem ir derīga tehniskās apskates uzlīme, šis termiņš ir 45 dienas, savukārt bez tās – 15 dienas. Pēc termiņa beigām policisti pārbauda, vai transportlīdzeklis ir pārvietots vai nē.

Pamesto transportlīdzekļu īpašniekiem bez tehniskās apskates jāatceras, ka mašīnas pārvietošana uz citu pagalmu vai ceļa otro pusi netiek uztverta kā policijas prasības izpilde. Transportlīdzeklis jāpārvieto uz garāžu, savu privāto teritoriju vai autostāvvietu, kur mašīna var stāvēt pat gadiem ilgi.

Gadījumā, ja transportlīdzekļa īpašniekam ir pamatojums, kādēļ viņš ir atstājis savu transportlīdzekli uz ilgu laiku, kā arī ir plāns, kā rīkoties tālāk, tad viņš var vērsties pie RPP ar lūgumu pagarināt termiņu, kurā mašīna jāpārvieto.

Reklāma
Reklāma

Citos gadījumos, ja mašīna joprojām stāv uz vietas, policisti izsauc evakuatoru, kas to aizved uz “Rīgas satiksmes” autostāvvietu. Ja 30 dienu laikā transportlīdzekļa īpašnieks nav ieradies pēc savas mašīnas, „Rīgas satiksmei” ir tiesības utilizēt šo transportlīdzekli.