Izvarotājs, kurš par pameitas, kura dzemdēja viņa bērnu, izmantošanu notiesāts uz mūžu, pārsūdzējis tiesas lēmumu

Kurzemes apgabaltiesā ir pārsūdzēts Kurzemes rajona tiesas spriedums, ar kuru kādam vīrietim piespriests mūža ieslodzījums par ilgstošu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu pameitu, kā rezultātā meitene no viņa dzemdējusi bērnu, lasāms tiesu informatīvajā sistēmā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Tajā redzams, ka tiesas apelācijas sūdzība tiesā saņemta šī gada 10.jūnijā un pirmā tiesas sēde ir nozīmēta 9.septembrī plkst.10. Ņemot vērā, ka lieta ir saistīta ar seksuālo vardarbību, tā tiks skatīta aiz slēgtām durvīm.

Kurzemes rajona tiesā noskaidrots, ka apelācijas sūdzību iesniegusi apsūdzētā vīrieša advokāte.

Prokuratūras agrāk izplatītajā paziņojumā norādīts, ka apsūdzētais vīrietis, apzinoties un izmantojot to, ka viņa faktiskās sievas meita ir mazgadīga un atradās bezpalīdzības stāvoklī, nolēma veikt dzimumaktus ar tolaik vēl deviņus gadus veco meiteni pret viņas gribu un apmierināt savu dzimumtieksmi, veicot arī citas seksuāla rakstura darbības.

Šo seksuālo vardarbību apsūdzētais turpināja ilgstošā laika periodā - gandrīz piecu gadu garumā. Cietušajai meitenei iestājās grūtniecība un piedzima bērns, kas kopā ar nodarītajām psihiska rakstura ciešanām radīja smagas un neatgriezeniskas sekas, skaidroja prokuratūras pārstāve.

Tāpat vīrietis vairākkārt un sistemātiski ilgstošā laika periodā bez iemesla vai par nebūtiskiem pārkāpumiem cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās pret vēl vienu mazgadīgu personu, nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas. Vienā no šīm vardarbīgas izturēšanas reizēm apsūdzētais izdarīja sitienu ar dūri, kā rezultātā cietušajai tika salauzts pirksts, kas traktējams kā vidēja smaguma miesas bojājums.

Reklāma
Reklāma

Vīrietis tiesas sēdē savu vainu izdarītajos noziegumos neatzina. Kurzemes rajona tiesa, atzīstot apsūdzēto par vainīgu visu iepriekš norādīto noziegumu izdarīšanā, kā arī, izvērtējot apsūdzētā attieksmi pret izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, notiesāja vīrieti ar mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.


 

No portāla Jauns.lv