Sākusies pieteikšanās pirmajai "Vecāku revolūcijai"

Šķiet, nav tāda vecāka, kurš nebūtu nespēkā nolaidis rokas un skaļi vai pie sevis secinājis: “Es neesmu pietiekami labs vecāks.” Tomēr sava vājuma atzīšana, nepadošanās un aizvien jaunu metožu meklējumi – ir vienojošais vadmotīvs pirmajai mammu un tētu konferencei “Vecāku revolūcija”, kas norisināsies š. g. 1. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē “Cēsis”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konferencē būs iespēja dzirdēt 20 praktiskus un iedvesmojošus stāstus, ļaujot iedziļināties bērnu un vecāku savstarpējās attiecībās, izgaismojot ģimenes emocionālos, fiziskos,  psiholoģiskos un citus aspektus.

“Iespējams, ka sarežģītākā profesija pasaulē ir būt mammai un tētim. Vecāku loma prasa prasmes, kuras nav iespējams līdz niansēm apgūt iepriekš; tā prasa zināšanas, kuras nerimtīgi jāapgūst no jauna; tā ir profesija, kurai nav vienas unikālas pareizas formulas – kā? Šie ir tikai spilgtākie konferences idejas ierosinātāji, lai sniegtu vecākiem reālu atbalstu un skaidras atbildes, kas ir pārbaudītas praksē ģimenēs.” Tā par konferences aktualitāti un vīziju stāsta tās organizatori, norādot, ka nereti tieši informācijas trūkums rada bailes un novēršanos no būtiskā, taču, jo vairāk uzzinām, jo labāk saprotam, ka būt vecākiem – nozīmē būt nerimstošā izaugsmes procesā. 
 


“Vecāku revolūcijā” esam aicinājuši dažādu jomu speciālistus un Latvijas ģimenes, kuri ar praktiskiem un personiskiem stāstiem dalīsies savā pieredzē par izaicinājumiem ģimenē un tās mijiedarbību ar apkārtējo pasauli. Lektoru vidū būs dzirdami Zvannieku mājas saimnieki Sandra un Juris Cālīši, psiholoģe un psihoterapeite Andrija Likova,  tiesībsargs Juris Jansons, uztura speciāliste Guna Bīlande, bloga “Seek the simple” veidotāji Andis un Laura Arnicāni u.c. Vienlaikus organizatori aicina konferences pārtraukumos izmantot iespēju sarunāties ar citiem vecākiem un dalīties savās veiksmes formulās par to, kā šajā - bērnu centrētajā - laikmetā neaizmirst par sevi un savu partneri un atrast pieņemamu robežu starp “es” un “mēs”.

Reklāma
Reklāma

Agrā reģistrācijas konferencei ir sākusies: www.vecakurevolucija.lv, kur atrodama arī plašāka informācija par konferences norisi. Īpašs piedāvājums vecākiem, kuriem nav iespēja apmeklēt konferenci klātienē – konferencei varēs sekot līdzi arī attālināti, iegādājoties pieeju tiešraidei.

Konferenci organizē Addiction sadarbībā ar Rimi Bērniem, Draugiem Group un Cēsu pašvaldību.