Sinoptiķi prognozē laiku Līgo un Jāņos: pēc karstām darba dienām brīvdienās gaiss strauji kļūs vēsāks

Nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus virs Latvijas teritorijas noteiks augsta spiediena apgabals. Lai gan pirmdien dienā debesis  tikai pakāpeniski skaidrosies un atsevišķi mākoņi vietām nesīs nelielu lietu, tomēr gan otrdien, gan trešdien, pastiprinoties anticiklonam, mākoņu daudzums samazināsies un nokrišņi vairs nav gaidāmi.

 

Sinoptiķi prognozē laiku Līgo un Jāņos: pēc karstām darba dienām brīvdienās gaiss strauji kļūs vēsāks

FOTO: Shutterstock.com

Dienas būs lielākoties saulainas un teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +23…+28°, kamēr piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks, tur +17…+23°. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +10…+15° atzīmei, un, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos veidosies dūmaka, migla.

Nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens pazemināsies un Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas. Ceturtdien un piektdien gubu-lietus mākoņi daudzviet nesīs lietu, ko vietām pavadīs arī negaiss, krusa, bet naktī uz sestdienu no dienvidrietumiem valsti šķērsos plaša nokrišņu zona un pastiprināsies rietumu puses vējš.

Līdz ar rietumu puses vējiem, sestdien mūsu reģionā ieplūdīs aukstāks gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra strauji pazemināsies un dienā vairs nepārsniegs +18…+23°, bet naktī uz svētdienu daudzviet pazemināsies zem +10°.

 

Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv