Piparmētru sīrups - recepte

Šovasar piparmētras dārzā saaugušas kā mežs. Laiku pa laikam nogriežu, sasienu buntēs un kaltēju, esmu arī lapiņas sasaldējusi. Zinu, ka no mētrām ilgākai uzglabāšanai gatavo mērces, sīrupus, etiķus, sinepes, eļļas, pesto, liķierus un pat alkoholiskus uzlējumus. Tagad uztaisīju dažas pudelītes piparmētru sīrupa, kas der desertiem un garšo pie tējas.

Lieliski der desertiem un garšo pie tējas.

FOTO: Shutterstock.com

Lieliski der desertiem un garšo pie tējas.

Sīrupam piemērotas gandrīz visas mētras, galvenais – lai lapiņas būtu košas, bez bojājumiem un tumšiem plankumiem.

Sīrupam piemīt viegla piparmētru garša. Ja gatavo no šokolādes, ābolu vai kādām citām mētrām ar augļu smaržu, sīrupā var just arī šo aromātu.

 

Sīrupam vajadzēs:

  • 100 g aromātisku piparmētru lapiņu,
  • 600 g cukura
  • 600 ml ūdens.


Piparmētras liek bļodā, pieber cukuru un rūpīgi saberž. Pielej verdošu ūdeni un ļauj trīs stundas ievilkties. Ja vēlas izteiktāku garšu, uz to pašu cukura daudzumu ņem vairāk lapiņu. Pēc tam izkāš caur sietu un ar karoti rūpīgi izspiež. Lej šķidrumu katlā un karsē, kamēr cukurs pilnībā izkūst, pēc tam pāris minūtes pavāra. Karstu pilda maza tilpuma burciņās un pudelītēs un aizvāko.

Reklāma
Reklāma

Piparmētru sīrupu ieteicams uzglabāt ledusskapī. Jo mazāka burciņa, jo lielāka iespēja izlietot vienā reizē. Kad dodos ciemos, ņemu līdzi dāvanai!

 

Lilita Rozīte, žurnāla “Praktiskais Latvietis” lasītāja.

No portāla Prakstiski.la.lv

Saistītie raksti