TOP 10 populārākās peoniju šķirnes. Aplūko, kā tās izskatās!

Pēdējos gadu laikā peonijas kļuvušas par īstenām puķu modes karalienēm. To pielūdzēju pulks plešas plašumā un arvien vairāk dārzos šiem ziediem ierādīta goda vieta.

 

Kas var būt vēl krāšņāks?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kas var būt vēl krāšņāks?

Viena no plašākajām peoniju kolekcijām (ap 250 šķirnēm) pieejama stādu audzētavā “Jaunrūjas” Raiskuma pusē, kuras dārzniece Līga Popova apkopjusi 10 populārākās un skaistākās peoniju šķirnes.


10 šī brīža TOP peonijas Latvijā

Golden Wheel

Unikāla lakstveida dzeltenā peonija, kurai ir stingri ziedneši, ļoti pildīts zieds un patīkama smarža. Retums.

Coral Sunset
Joprojām topos neatpaliek klasiskā laša krāsas peonija, kura pārsteigusi pasauli ar neskaitāmiem izstāžu apbalvojumiem. Ziedi puspildīti, ilgstoši zied.

 

Žemčužnaja Rossip
Pērļu rozā ziedi, ar patīkamu smaržu, izteiksmīgu staminodiju rozeti zieda centrā- lielisks Ukrainas selekcionāra Gorobeca darba rezultāts.

 

Hillary
Intersekciju grupas peonija ar daļēji pildītiem, sārtiem, smaržojošiem ziediem. Universāla šķirne, ļoti piemērota apstādījumiem. Daudz godalgu.


Walter Mains
Ļoti dekoratīva Japānas tipa smaržīgā vidēja ziedlaika peonija ar daudz apbalvojumiem. Universāla šķirne. 

Reklāma
Reklāma

Garden Treasure
Puspildīti dzelteni ziedi, kuri saulē neizbalē un ir izcila substance. Viena no godalgotākajām intersekciju grupas peonijām, kura modē ir joprojām.

Henry Bokstoce
Fantastiska pildītā peonija ar perfektu zieda formu un spēcīgu smaržu. Atgādina rozes ziedu.

Lorelei
Lašsārti ziedi pildītā bumbā, kas ziedēšanas laikā paliek aprikožu krāsā. Iekļauta APS izstāžu goda plāksnē.



Le Printemps
Krēmkrāsas ziedi, kuri pie labiem laika apstākļiem krāsojas viegli oranžīgā tonī. Smaržīgi ziedi ar ļoti dekoratīvu lapojumu.

Do Tell
Universāla šķirne ar Japānas tipa ziediem, kuri ir krēmkrāsas ar tumši rozā staminodiju rozeti centrā. Ieguvusi daudz apbalvojumus. Patīkama smarža. 

 

 

Avots: Jauns.lv