Brīdina par internetā nopērkamiem cilvēka dzīvībai bīstamiem "ārstnieciskiem" līdzekļiem

Interneta tīmekļa vietnēs pieejami it kā ārstnieciski līdzekļi ar nelabvēlīgu ietekmi uz cilvēka veselību un bīstamību cilvēka dzīvībai, ziņo Veselības inspekcijā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Produkti tiek pārdoti ar dažādiem nosaukumiem, piemēram, "Miracle Mineral Solution", "Miracle Mineral Supplement", "Hlora dioksīda šķīdums", "Ūdens attīrīšanas šķīdums" un, iespējams, citiem nosaukumiem.


Kā norāda inspekcijā, produkti tiek reklamēti kā līdzekļi vairāku nopietnu slimību, tostarp HIV, tuberkulozes, malārijas, hepatīta un vēža ārstēšanai. Tāpat tie tiek piedāvāti kā detoksikanti iekšķīgai vai citai lietošanai.

Lietojot minēto produktu iekšķīgi novēro nepārejošu vemšanu un caureju, kas nereti izraisa dehidratāciju, sāpes vēderā un dedzinošas sāpes rīklē. Kuņģa-zarnu trakta traucējumi ir toksiska reakcija jeb saindēšanās, jo nātrija hlorīts ir oksidētājs, kas kairina gļotādu un izraisa oksidatīvo stresu šūnās un eritrocītos.


Savukārt tīmekļa vietnēs lietotāji tiek brīdināti, ka pēc produkta lietošanas var būt slikta dūša, vemšana un caureja, ka to var uzskatīt par „normālu organisma reakciju”, ka tas esot apliecinājums produkta iedarbībai.


Inspekcija brīdina, ka minētos simptomus - sliktu dūšu, vemšanu un caureju nekādā gadījumā nedrīkst uzskatīt par adekvātu organisma atbildes reakciju.

Reklāma
Reklāma

Dažas tīmekļa vietnes norāda, ka tos var lietot zīdaiņi un bērni, kā arī pieaugušie.


Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka augstāk minētos produktus nevajadzētu lietot, jo tie var būt kaitīgi, kā arī tiem nav zinātniski pierādīts ieguvums veselības jomā.

No portāla Jauns.lv