Bērnu slimnīcā sāks izmantot ierīci, kas pilnībā ļaus izārstēt epilepsiju daudziem bērniem

Pateicoties ilggadējam Bērnu slimnīcas atbalstītājam un ziedotājam - Pētera Avena labdarības fondam “Paaudze”, Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai ir iespēja spert nākamo soli epilepsijas ķirurģijā bērniem Latvijā un veikt augstākā līmeņa sarežģītības pakāpes operācijas smadzenēs bērniem, kuri slimo ar epilepsiju.   

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”, uzdāvinot Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai jaunu, epilepsijas ķirurģijā inovatīvāko ierīci EEG ar 128 novadījumiem un galvaskausa fiksācijas sistēmu DORO, ik gadu 10 -15 bērniem ļaus atbrīvoties no epilepsijas lēkmēm pilnībā un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. 


“Atbalsts bērnu veselībai un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai ir viena no fonda darbības prioritātēm – ik gadu palīdzam iegādāties nepieciešamās iekārtas. Fonda un slimnīcas sadarbību vērtējam kā augsti profesionālu, un ticam, ka tā veicinājusi un palīdzējusi daudzu mazo pacientu izveseļošanās procesos. No savas puses solām sniegt atbalstu arī turpmāk, palīdzot Latvijā attīstīt mūsdienīgāko ārstniecības pakalpojuma nodrošinājumu,” akcentē Pēters Avens.

“Līdz šim Bērnu slimnīcā bija EEG ierīce ar 32 novadījumiem, kas ierobežo mūsu iespējas palīdzēt bērniem, kuri slimo ar epilepsiju. Ar jaunās EEG ierīces atbalstu mums būs iespēja veikt operācijas, kuru laikā smadzenēs tiks ievietoti intrakraniālie jeb dziļie elektrodi, kas daudz precīzāk ļaus noteikt epilepsijas perēkļa atrašanās vietu,” stāsta bērnu neirologs dr.Jurģis Strautmanis, izskaidrojot, ka operācijas laikā ar ļoti tievu adatiņu smadzenēs ievieto elektrodus, iepriekš izplānojot adatas ceļu ar magnētiskās rezonanses ierīces palīdzību, lai netrāpītu asinsvadiem.”

Reklāma
Reklāma

Galvas fiksācijas rāmis nepieciešams, lai fiksētu galvaskausu un nepieļautu novirzes operācijas laikā. 

Kopējās dāvinājuma izmaksas ir 89 056 EUR. 


Par Pētera Avena labdarības fondu “Paaudze”
Pētera Avena labdarības fondu “Paaudze” 2008. gadā izveidojuši Pēteris un Jeļena Aveni, par fonda prioritātēm izvēloties atbalstu bērnu veselības aprūpei, projektus kultūras jomā, kā arī stipendijas un grantus zinātnē. Plašāka infromācija par fonda darbību un atbalstītajiem projektiem - www.generation.lv