Brīvdienu pasākumi ģimenēm patiesi latviskās tradīcijās

Vasaras saulgrieži tuvojas straujiem soļiem un saule jau ir pašā karstuma zenītā. Šajā nedēļas nogalē vairākās Latvijas vietās, tostarp Rīgā, norisināsies pasākumi, kas ļaus ģimenēm sajust latvisko garu, iegremdēties ziedu jūrā, izzināt vēsturi, darināt savām rokām un sagatavoties Līgo vakaram. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Novadu dienas 2019
15. un 16. jūnijā plkst. no 11:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā laiku ieskandinās “Novadu dienas”. Muzeja sētās daudzveidīgas un skanīgas programmas rādīs 130 folkloras kopas, kapelas un etnogrāfiskie ansambļi no visiem Latvijas novadiem. Ģimenes ir aicinātas piedalīties Jāņu ielīgošanā, dziedāšanas un koklēšanas meistarklasēs, dančos un rotaļās.
Vairāk informācijas šeit.
 

Ģimeņu kopā būšanas svētki Carnikavā
15. jūnijā plkst. 12:00 Carnikavas parkā visas dienas garumā norisināsies līksms un azartisks svētku pasākums ar spēlēm, stafetēm, priekšnesumiem, kas veltīts novadnieku ģimeņu kopā būšanai. Ieplānojiet šo dienu Carnikavā ar savu ģimeni – būs arī koncerts, tirdziņš un šīs sezonas pirmā zaļumballe.
Vairāk informācijas šeit.

Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena...
15. jūnijā plkst. 12:00 Jūrmalas brīvdabas muzejā vasaras Saulgriežu ielīgošana. Vasaras saulgrieži ir tas laiks, kad daba atveras visā pilnībā un sniedz cilvēkam dabas stihiju enerģijas. Tieši Jāņos mēs atkal atskāršam, ka esam dabas bērni, mēs fiziski sajūtam, ka visa dzīvā radība saņem spēkus, uzplaukst neparastā krāšņumā un dāsni dalās ar mums. Ko nozīmē vasaras saulstāvju laiks, par tā laika enerģētiku, kāpēc un kas tika darīts, jums pastāstīs un rituālu novadīs Māra Brante – godu un rituālu vadītāja, baltu dzīves ziņas un kalendāra pētītāja. Būs interesanti gan lieliem, gan maziem.
Vairāk informācijas šeit.
 

Izrāde bērniem Laimas slotiņa
15. jūnijā plkst. 12:00 Ēbeļmuižas parkā bērnus un viņu vecākus apvienība "Trīs gaisi" aicina uz izrādi "Laimas slotiņa". Tā būs latviska, skanīga un muzikāla pasaku izrāde ar piedzīvojumiem, ar līdzdarbošanos, ar tradicionālās kokles pavadījumu, ar brīnuma sajūtu stāsta noslēgumā. Kur Laima ar savu slotiņu pārvelk pāri, tur atspīd savāds gaišums.
Vairāk informācijas šeit.


Meistarklase bērniem - Mājas Zefīra pagatavošana
15. jūnijā plkst. 12:00 Anna’s Sun Beam Sweet Art Studio konditorejas meistarklase no Anna's Sun Beam Sweet Art Studio, kurā viņš iemācīties pagatavot saldumus pats ar savām rociņām un kļūt par mazo konditorejas šefpavāru. Meistarklasē draudzīgā veidā bērni mācīsies un gatavos mājas zefīru, šis process solās būt spilgts un emocionāls.
Vairāk informācijas šeit.


Radošās darbnīcas ģimenēm “Uzskaņo Rīgas cirku!”
15. jūnijā plkst. 14:00  Rīgas cirkā radošās darbnīcas ģimenēm “Uzskaņo Rīgas cirku” ļaus caur skaņu un vizuālo mākslu darboties kopā, sadarboties un piedzīvot kopā būšanas laimi. “Uzskaņo Rīgas cirku” ir stapdisciplinārs rituāls – performance, kurā māksla un skaņas caurvīs Rīgas cirka telpu labirintu un iesaistīs arī apkārtesošo pilsētvidi.
Vairāk informācijas šeit.
 

Reklāma
Reklāma

 

Maģiskā ugunsstaigāšana Lavandas saimniecībā
15. jūnijā plkst. 18:00 Grobiņā maģiskā ugunsstaigāšana. Ugunsstaigāšana noteikti nav, kas tāds, ko gadās darīt ikdienā, tāpēc Fire Hawk aicina visas ģimenes piedalīties šajā maģiskajā pasākumā un stāties pretī savām bailēm. Pirms staigāšanas ģimenēm būs iespēja piedalīties arī maģisko ārstniecības augu un dabīgo vīraku meistarklasēs.
Vairāk informācijas šeit.
 

Visus pasākumus ģimenēm meklē Kurp. es