Peoniju krāšņums uzsprāgst Dabas muzejā

Jūnijā daudzviet Latvijā notiks peoniju svētki, kuros selekcionāri pašā šo ziedu ziedēšanas kulminācijā apmeklētājiem demonstrēs izkoptās šķirnes un to īpašības – ziedēšanas ilgumu, izturību, ziedkopu, krāsas un smaržas daudzveidību.

FOTO: Shutterstock.com

Peonijas četras dienas būs aplūkojamas arī Rīgas centrā, Latvijas Dabas muzejā, kur Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības pārstāvji atrādīs šarmantākos un krāšņākos ziedus no saviem dārziem. 

Peonijas arī šovasar ir vienas no aktuālākajiem ziediem, ko bieži redzam īpašu notikumu ziedu pušķos, svētku galdu kārtojumos un mājas interjerā skaistas noskaņas radīšanai. Dārzos tās tiek koptas ar īpašu vērību, un lielā cilvēku interese un prieks par šiem ziediem sniedz gandarījumu selekcionāriem, kolekcionāriem un dārzkopjiem. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Peoniju šķirņu dažādību novērtēt būs iespējams izstādē „Šarmantās peonijas 2019”, kas tikai četras dienas, no 13. līdz 16. jūnijam, norisināsies Latvijas Dabas muzejā Rīgā. Izstādē piedalīsies pieredzējuši peoniju audzētāji: Ināra Aire, Andris Berkins, Dzintra Jurevica, Ingūna Leiškalne, Līga Popova, Dagnija Voita, Inta Doniņa, Sandra Laviņa, Sindija Jaundžeikare un citi. Paraugus no peoniju kolekcijas izstādē  eksponēs arī Nacionālais botāniskais dārzs. 

Tiem, kas tikai plāno pievērsties peoniju audzēšanai un visiem interesentiem izstādes laikā Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības pārstāvji sniegs konsultācijas par peoniju šķirnēm, audzēšanu, selekciju un šķirņu izvēli dārzam. 


Izstādes atklāšana ceturtdien, 13. jūnijā, plkst. 11.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:
C. – 11.00 – 19.00
P., S., Sv. – 10.00 – 17.00