Festivālā "Zelta ritmi" notiks radošo senioru tirgus. Visi ienākumi paliks pašiem meistariem

Šo ceturtdien, 13. jūnijā, ceturto gadu pēc kārtas pašā Rīgas sirdī – Esplanādes parkā – norisināsies senioru festivāls “Zelta ritmi”. Pasākuma neatņemama sastāvdaļa ir senioru amatnieku darinājumu “Zelta tirgus”, kurā visi no tirdzniecības gūtie ienākumi paliek pašiem meistariem. Šogad ikviens interesents aicināts ne tikai iepirkties, bet arī piedalīties radošo senioru vadītajās radošajās darbnīcās. 

Katru gadu tirgotāju skaits aug – šogad tirgū piedalīsies 21 aktīvais seniors, no kuriem septiņi vienlaikus vadīs radošās darbnīcas. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katru gadu tirgotāju skaits aug – šogad tirgū piedalīsies 21 aktīvais seniors, no kuriem septiņi vienlaikus vadīs radošās darbnīcas. Publicitātes foto.

“Zelta tirgus” dalībnieki ir aktīvi, prasmīgi, zelta rokām apveltīti kungi un dāmas gados, kas festivāla laikā ne tikai pārdod pašu gatavotus izstrādājumus, bet arī ar prieku un aizrautību ikvienam pasākuma apmeklētājam demonstrē, kā top viņu meistardarbi, un aicina šīs prasmes apgūt radošajās darbnīcās. Dalība “Zelta tirgū” vienlaikus ir senioru iespēja pārdot savus darbus, gūstot papildu ienākumus, jo visi tirdzniecības laikā sapelnītie līdzekļi paliek pašiem aroda meistariem. 

 

“Piedalīties senioru festivāla tirdziņā mums, senioriem, ir goda lieta – varam citiem atrādīt, kas gada laikā jauns apgūts un radīts,” stāsta viena no aktīvajām seniorēm Ērika Podniece, kas katru gadu piedalās “Zelta tirgū”.

 

Katru gadu tirgotāju skaits aug – šogad tirgū piedalīsies 21 aktīvais seniors, no kuriem septiņi vienlaikus vadīs radošās darbnīcas. Tādējādi festivāla “Zelta ritmi” apmeklētāji varēs iemēģināt roku filcēšanā, dekupāžā un rotu darināšanā no stieplēm. Klūgu groziņus mācīs pīt meistars Aleksandrs, kurš ir vājredzīgs. Viņš teic, ka “redz” ar pirkstiem un tas netraucē viņu pilnveidot grozu pīšanas tehniku. Neparasta darbnīca būs dekoratīvā izšūšana ar senlaicīgu šujmašīnu. Gaidot Līgo svētkus, ikviens aicināts arī apgūt ziedu vainagu pīšanas prasmes un klausīties stāstos par pļavu ziedu un zāļu maģisko spēku vasaras saulgriežu laikā. Radošo darbnīcu zonā varēs izmēģināt keramikas trauku darināšanas prasmes, ko senioriem palīdzēs apgūt keramiķe Anda Laukevica. 

 

{{ gallery }}

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt tirdzniecības zonā varēs apskatīt un iegādāties pašdarinātas, oriģinālas dzintara rotas, sapņu ķērājus, koka rotaļlietas, krāšņas īru mežģīnes, sīkplastiku un balto keramiku, pašdarinātas tekstila somas, lina izstrādājumus un citus senioru darbus. 

 

Velta Ķiece, kas šogad tirgos dekoratīvus traukus un ir ikgadēja “Zelta tirgus” dalībniece, stāsta: “Katru gadu apgūstu kādu jaunu rokdarba veidu. Šoreiz rādīšu darbošanos, kas īpaši interesanta būs mazbērniem, – skaisti apdarināsim traukus. Man vienmēr ir liels prieks šeit būt kopā ar domubiedriem, te ir līksmība, jautrība, dzīvesprieks un ikreiz saņemu iedvesmu jauniem darbiem!”

 

Arī radošā seniore Dzintra Pētersone, kas šogad tirgos lina dvieļus, salvetes un galdautus, smaidot teic, ka “Zelta ritmi” ir pasākums, kur sevi parādīt un uz citiem paskatīties: “Šeit top tik skaisti darbi! Noteikti visiem jānāk skatīties un iemācīties ko jaunu. Nodot tālāk nākamajai paaudzei savas amata prasmes, pieredzi un sirds siltumu – tas ir visjaukākais paaudžu sadarbības veids.”


Par senioru festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi” notiks jau ceturto gadu, šogad – 13. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00. Pasākums veidots kā iedvesmas un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāla programma ir daudzpusīga, un tā apmeklējums ir bez maksas. Oficiālā platforma internetā – www.zeltaritmi.lv. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un “BENU Aptieku”. Pasākuma apdrošinātājs: AAS “BALTA”