Baznīcu nakts, Smilšu festivāls un citi pasākumi ģimeniskai siltā laika pavadīšanai brīvdienās

Vasaras sākums saviļņojis Latviju ar kārtīgu karstuma vilni. Tomēr aicinām Jūs nesēdēt mājās, bet tomēr doties ārā baudīt skaisto laiku. Pasākumu klāsts brīvdienām solās būt īpaši plašs un aizraujošs. Šajā nedēļas nogalē varēsiet gan aplūkot ielu mākslu un smilšu skulptūras, kā arī klausīties koncertus kādā no festivāliem vai apmeklēt kino.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas"
Līdz 8. jūnijam kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" norisināsies II Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas". 15 pasaules pazīstamākie 3D mākslinieki radīs lielizmēra 3D gleznas uz asfalta. Nesteidzīgā pastaiga ar ģimeni pa Mežaparka celiņiem pārvērtīsies aizraujošā piedzīvojumā. 8. jūnijā esiet aicināti arī uz festivāla noslēguma pasākumu: zīmējumu atklāšanu, mākslinieku apbalvošanu, priekšnesumiem.
Vairāk informācijas šeit.


Kino Bize programma jauniešiem
Līdz 14. jūnijam no plkst. 10:00 Kino Bize gaida ciemos jauniešus. Kino Bize sniedz iespēju pusaudžiem ļauties sapņiem kļūt par rokmūzikas zvaigznēm, pasaulslaveniem ielu sportistiem, māksliniekiem un lielākajiem gangsteriem tuvākajā apkārtnē. Būs komiķa Džonas Hilla debija režijā ar dzīvīgo "90. gadu vidū", būs RIGA IFF / Riga International Film Festival bērnu žūrijas apbalvotā filma "Los Bando", kā arī pirmizrāde filmai par motorolleriem, naksnīgu pilsētu un ieročiem - "Neapoles piraijas".
Vairāk informācijas šeit.
 

Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs"
8. jūnijā plkst. 10:00 Jelgavā aicina uz lielāko smilšu skulptūru festivālu Baltijas valstīs “Summer Sign”. Vairāk nekā 20 atzīti skulptori no visas pasaules radīs smilšu skulptūras no 600 tonnu smilšu. Festivāla laikā norisināsies dažādu Latvijā un Baltijas valstīs pazīstamu mākslinieku koncerti, kā arī tiks rīkotas smilšu skulptūru darbnīcas bērniem. Tāpat arī būs iespējams vērot skulptūru veidošanas procesu. Iestājoties tumsai, skulptūras tiks īpaši izgaismotas, radot gaismas un ēnas priekšnesumu.
Vairāk informācijas šeit.


Baznīcu nakts 2019
7. jūnijs, piektdien, kultūras notikums ''Baznīcu nakts'' jau sesto reizi aicina cilvēkus atklāt Rīgas un Latvijas baznīcu gadsimtiem glabāto kultūras mantojumu un garīgās vērtības un iesaistīties dažādās aktivitātēs.
Kopumā gandrīz divsimts baznīcas visā Latvijā gaidīs viesus ar īpašu programmu. No plkst. 18:00 līdz 24:00 baznīcās notiks ekskursijas, stāstījumi par baznīcu vēsturi un mākslas vērtībām, viesiem būs iespēja baudīt ērģeļu un kora mūzikas koncertus. Pasākuma laikā plānotas arī dažādas aktivitātes bērniem, kā arī ikvienam, kurš vēlēsies pavadīt šo vakaru vienatnē, klusumā un meditatīvā apcerē. 
Ar pasākumu programmu sīkāk var iepazīties šeit


Ģimenes diena Ogrē
8. jūnijā plkst. 13:00 Ogrē brīvdabas pasākumu sezonu 8. jūnijā atklās ar vērienīgu Ģimenes dienu, piedaloties teju 500 kolektīvu dalībniekiem, viesmāksliniekiem un jaunākajiem ogrēniešiem, dižojoties bēbīšu ratiņu parādē. Vēlāk ausis varēs priecēt koncertā “Pinu Sauli” ar bērnu kolektīvu piedalīšanos, kā arī noslēguma koncertā “Deviņiem’i ziediņiem’i”, kas radīts kā veltījums Ogres novadam.
Vairāk informācijas šeit.
 

Visus ģimeņu pasākumus meklē šeit.

Reklāma
Reklāma