"Rūdolfs" bioloģisko biezeņu ražotāji skaidro situāciju: "Ir droši"

Satraukumu jaunajos vecākos radījusi ziņa, ka no veikala plauktiem ir izņemtas atsevišķas partijas Latvijā ražoto biezeņu mazuļiem un zīdaiņiem "Rūdolfs". Pārtikas un veterinārais dienests tajos ir atklājis toksisku vielu patulīnu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sazinoties ar uzņēmumu "Lat Eko Food", tā pārstāvji skaidroja, ka visi SIA “Lat Eko Food” produkti, kas šobrīd nopērkami Latvijas tirdzniecības vietās, ir droši un atbilst augstākajām kvalitātes prasībām. Produkti, kuros, iespējams, konstatēts paaugstināts patulīna līmenis, izņemti no tirdzniecības jau pagājušajā nedēļā vai nemaz nav nonākuši ārpus noliktavas.

Patulīns ir dabīga viela, kas mēdz veidoties augļos, piemēram, tiem nokrītot no koka un sasitoties. Vēlamies uzsvērt, ka produktos konstatētā patulīna līmenis atbilst pieļaujamai normai produkta lietošanai no trīs gadu vecuma, pavisam nedaudz pārsniedzot zīdaiņiem pieļaujamo normu, kas nevar radīt nopietnu veselības apdraudējumu. 

 

Ja bērnam nav konstatētas vēdera problēmas, vemšana, tas nekas īpašs māmiņai nav jādara.

Savā FaceBook vietnē, atbildot uz vecāku jautājumiem, uzņēmums ir publicējis komentāru, kurā norāda, ka konstatētais patulīnu daudzums nevar nodarīt būtisku kaitējumu zīdainim. Ja bērnam nav konstatētas vēdera problēmas, vemšana, tas nekas īpašs māmiņai nav jādara.

 

 

Reklāma
Reklāma

Lasi arī: Tik populārajos "Rūdolfa" biezeņos zīdaiņiem PVD atrod toksisku vielu un lūdz tos šobrīd neēst  
 

 

SIA “Lat Eko Food” vēlas uzsvērt, ka tirdzniecībā bija nonākusi neliela atsevišķu partiju produkcija: Bioloģisks ābolu un plūmju biezenis, EAN kods 475101794010, partija B948,derīguma termiņš 30.04.2021; Bioloģiska ābolu, bumbieru biezsula, EAN kods 4751017941607, partija A959, derīguma termiņš 11.03.2021; Bioloģisks ābolu un melleņu biezenis, EAN kods 4751017940020, partija A947, derīguma termiņš 04.03.2021.

Lielākā daļa produktu, kas minēti PVD paziņojumā, nekad nav atstājuši uzņēmuma noliktavas, kā arī PVD veiktie laboratorijas rezultāti nesakrīt ar uzņēmuma rīcībā esošajiem, tāpēc situācija joprojām ir izpētes procesā. Piesardzības nolūkos aicinām pircējus, kuri iegādājušies zemāk redzamos produktus, atgriezt tos raržotājam un saņemt atpakaļ naudu, kontaktinformācija: t.20237780, info@latekofood.lv. 

Uzņēmums arī atvainojas par pircējiem radītajām neērtībām.