7 faktori, kas jāņem vērā, izvēloties putekļu sūcēju

Putekļu sūcējs ir lielisks palīgs mājas uzkopšanas darbos. Taču putekļu sūcēju izvēle šobrīd ir tik plaša, ka var viegli apjukt – kuram no iespējamiem risinājumiem dot priekšroku? 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk, 7 faktori, kas būtu jāņem vērā, izvēloties putekļu sūcēju!

 

Individuālās prasības

Vispirms būtu jāizvērtē savas individuālās prasības, kā arī telpu uzkopšanas paradumi, telpu platība un grīdas segumu veids. Ņemot vērā šos faktorus, var lemt par piemērotākā putekļu sūcēja izvēli. Piemēram, alerģiskiem cilvēkiem un astmas slimniekiem piemērota izvēle ir putekļu sūcējs ar ūdens filtru, jo nodrošina augstu higiēnas līmeni. Jāņem gan vērā, ka šāda tipa putekļu sūcējs jātīra uzreiz pēc tā izmantošanas. Pretējā gadījumā ūdens var radīt ierīces motora bojājumus. 

 

 

Putekļu sūcēja jauda – jo tā lielāka, jo ātrāk veiksies uzkopšanas darbi. Īpaši svarīgi tas ir, uzkopjot lielas platības

 

 

Apkopes prasības

Izvēloties putekļu sūcēju, vajadzētu uzzināt, kāds ir tā darbības princips, kāda ir tam nepieciešamā apkope. Piemēram, izvēloties putekļu sūcēju ar auduma maisu, jārēķinās, ka tas regulāri būs jāiztīra no putekļiem. Ar papīra maisu ir vienkāršāk – tas jāizmet. Taču jāņem vērā, ka katram putekļu sūcēja modelim paredzēti konkrēta tipa maisi, tāpēc vispirms jāpārliecinās, ka tie būs ērti pieejami. 

 

Putekļu sūcēja jauda

Svarīgs aspekts ir putekļu sūcēja jauda – jo tā lielāka, jo ātrāk veiksies uzkopšanas darbi. Īpaši svarīgi tas ir, uzkopjot lielas platības. 

 

Trokšņu līmenis

Izvēloties putekļu sūcēju, novērtēt vajadzētu arī tā radīto trokšņu līmeni – sevišķi, ja dzīvo daudzdzīvokļu namā un mājas uzkopšanas darbus mēdz veikt agri no rīta vai vēlu vakaros. Trokšņu līmenis tiek norādīts decibelos (dB). Vidējais putekļu sūcēja radītais troksnis ir 70 – 80 dB, tādēļ, ja vēlies īpaši klusu ierīci, izvēlies tādu, kas strādā klusāk par vidējo. 

 

Putekļu sūcēja izmērs un svars

Reklāma
Reklāma

Noteikti jāpadomā arī par to, kur putekļu sūcējs ikdienā tiks uzglabāts. Ja vietas ir maz, tad jāizvēlas iespējami kompakta ierīce. Nozīme ir arī tādam faktoram kā putekļu sūcēja svars, īpaši, ja jātīra liela platība un putekļu sūcējs jānes augšup un lejup pa kāpnēm. 

 

Putekļu sūcējam būtu jābūt parocīgam rokturim, kuru var pielāgot lietotāja auguma garumam un citām individuālām vajadzībām.

 

 

Vada garums

Lai arī sīkums, bet  tomēr būtisks – vada garums. No tā atkarīgs, cik ātri un ērti veiksies mājokļa uzkopšanas darbi. Jo garāks vads, jo ilgāku platību bez pārtraukumiem varēsi uzkopt. 

 

Ergonomiskums

Lai darboties ar putekļu sūcēju būtu pēc iespējas ērtāk, jāpievērš uzmanība tā ergonomiskumam. Jāpārliecinās, ka izvēlētajam putekļu sūcējam būtu parocīgs rokturis, kuru var pielāgot lietotāja auguma garumam un citām individuālām vajadzībām.

 

Putekļu sūcēji plašā izvēlē pieejami gan sadzīves tehnikas veikalos, gan arī internetā, kur sev nepieciešamo variantu var atrast daudz ātrāk un vienkāršāk

 

Kur iegādāties putekļu sūcēju?

Putekļu sūcēji plašā izvēlē pieejami gan sadzīves tehnikas veikalos, gan arī internetā, kur sev nepieciešamo variantu var atrast daudz ātrāk un vienkāršāk. Lielākie interneta veikali nodrošina ne tikai daudzveidīgu putekļu sūcēju klāstu, bet arī lielisku cenu piedāvājumu, teicamu apkalpošanu un izdevīgus piegādes nosacījumus.

 

Viens no veikaliem, kas piedāvā putekļu sūcēju iegādi internetā, ir 220.lv. Sev aktuālo ierīci ātri varēsi atrast, izmantojot meklētāja funkciju – atliks vien tajā norādīt nepieciešamos parametrus. 

 

Tiem, kuriem pirkumu izdarīšana internetā nešķiet gana droši, der atcerēties – iepērkoties tiešsaistē pastāv atteikuma tiesības, kas nosaka – pircējs 14 dienu laikā iegādāto preci var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām. 

 

Nepieciešams jauns putekļu sūcējs? Izvērtē savas vajadzības un ieskaties plašajā putekļu sūcēju piedāvājumā, lai atrastu piemērotāko risinājumu.