Tava atbilde uz neuzticību: 10 lietas, ko nedarīt, kad uzzini par krāpšanu

Partnera neuzticība ir ļoti sāpīga - tev sirds gluži vai lūst, un tu nespēj noticēt tam, kas ir noticis. Rūpīgi koptā un saudzētā divu cilvēku pasaule ir sašķīdusi gabalos un, šķiet, nekad vairs nebūs tā kā agrāk. Ir daudz jautājumu "kāpēc?" un vēl vairāk jautājumu "ko darīt tālāk?".

Tā, kā bija agrāk, tā vairs nebūs nekad. Tev ir jāatzīst un jāpieņem neuzticības fakts, kurš neizbēgami ietekmēs tavus lēmumus.

FOTO: Shutterstock.com

Tā, kā bija agrāk, tā vairs nebūs nekad. Tev ir jāatzīst un jāpieņem neuzticības fakts, kurš neizbēgami ietekmēs tavus lēmumus.

Neviens padoms nav universāls - ikviena neuzticība ir sāpīga savā veidā, taču psychologytoday.com iesaka 10 lietas, kuras nekādā gadījumā nedarīt, kad uzzini par partnera neuzticību.

 

1. Necenties atmaksāt ar to pašu

Jā, tā ir pirmā doma, kas iešaujas prātā. "Kā tu man, tāpat arī es tev." Taču savaldies. Šī atriebība patiešām nebūs salda, jo tu pazaudēsi savu "pareizās puses" pozīciju.
Var arī gadīties, ka pie plašā negatīvo emociju spektra pievienosies vēl kāda - tu sāksi justies vainīga par savu uzvedību. Izvairies no apreibināšanās - vīns patiešām nav labākais padomdevējs, ja sirds ir saplīsusi gabalos. Neielaidies vienas nakts sakaros - jo ja arī izlemsi pārtraukt attiecības ar neuzticīgo partneri, gadījuma sekss ienesīs vēl vairāk sajukuma tavā šobrīd pavisam ne vieglajā ikdienā.

Izliekoties, ka nekas nav noticis, tu dod zaļo gaismu partnerim arī turpmāk rīkoties neatbilstoši.

 

2. Nesalūzti

Neviens nesaka, ka tu nedrīksti raudāt. Var un pat vajag emocijām ļaut brīvi izpausties. Taču neaizraujies ar destruktīvām darbībām. Tā vietā aizbrauc uz mežu vai atrodi klaju lauku un vienkārši izkliedz savas sāpes. Tev noteikti kļūs vieglāk.

Taču nedēļu nodirnēt istabā ar aizvilktiem aizkariem, klausīties romantiskas balādes, neēst vai arī gluži otrādi - leksēt kilogramiem saldējuma un naktī kaukt spilvenā - tas tiešām nav domāts tev. Jā, neuzticība sāp. Neiedomājami sāp. Taču pasaule tāpēc nepārstāj griezties. Ja tevi ir nodevis šis cilvēks, tad cits varbūt tomēr būs godīgs un nenodos. Tev ir tam jātic.

 

3. Nekļūsti par upuri

Saglabā savu lepnumu. Upura loma, kad visi apkārt tevi žēlo un mierina, ir īslaicīga. Pasaule galu galā katrs pievērsīsies savām lietām un tu paliksi bez skatītājiem.

 

4. Neievelc tajā bērnus

Neuzticība ir pieaugušo lieta. Neliec saviem bērniem izvēlēties un nostāties savā pusē. Ideāli būtu, ja tu atrastu sevī spēku norobežot savas atvases no krīzes situācijas. Līdz galam nesaprotot, kas notiek, bērni var sākt vainot sevi tajā, ka mainījušās attiecības starp viņu vecākiem. Bērni nav ne tavi starpnieki, ne pretinieki, tāpēc atturies no vilinājuma manipulēt ar viņu jūtām. 

Jā, neuzticība sāp. Neiedomājami sāp. Taču pasaule tāpēc nepārstāj griezties.

 

5. Neļauj citiem izlemt tavā vietā

Neuzticības robežas nav tik plašas, lai visi to uztvertu atšķirīgi. Taču ikviens neuzticības gadījums ir individuāls. Ne ģimene, ne arī draugi nevar tev noteikt, kā rīkoties. Visprātīgāk būtu, ja viņi vienkārši uzklausa un neizsaka kategorisku viedokli, vēl jo vairāk - neizdara uz tevi spiedienu. 

Tikai tu vari izlemt, ko darīt ar neizticības sabojātajām attiecībām. Nevienam nav tiesību nosodīt tavu izvēli šīs attiecības pārtraukt vai arī turpināt. Nelūdz padomus - jo tie nav balstīti tavā personiskajā pieredzē.

 

Reklāma
Reklāma

6. Neignorē situāciju

Šis padoms ir domāts tiem, kuri vēlas par katru cenu un ar jebkādiem līdzekļiem saglabāt attiecības. Atceries - izturēties tā, it kā nekas nebūtu noticis, patiešām nav izeja. Pirmkārt, to izdarīt ir emocionāli ļoti grūti. Otrkārt, aizvainojums nekur nepazūd, tas krājas un, visticamāk, vienā dienā nāks ārā visā savā godībā. Izliekoties, ka nekas nav noticis, tu dod zaļo gaismu partnerim arī turpmāk rīkoties neatbilstoši.

 

7. Necenties atgūt pagātni

"Būs tāpat kā agrāk" ir ilūzija - pēc neuzticības vairs nevar paļauties uz to, ka kaut kad pagātnē jūs attiecības bija lieliskas, tajās valdīja uzticēšanās un harmonija. Tā, kā bija agrāk, tā vairs nebūs nekad. Tev ir jāatzīst un jāpieņem neuzticības fakts, kurš neizbēgami ietekmēs tavus lēmumus. Ja, izvērtējot savas jūtas un apstākļus, izlemjat palikt kopā, būs jāsāk ar sāpīgo, taču diemžēl eksistējošo neuzticības pieredzi. Ja sāp abiem - tad viss vēl nav zaudēts. Ja sāp tikai tam, kurš ir nodots - tad jums patiešām nav pa ceļam, un šādas attiecības nogriez kā ar nazi, bez žēlastības.

 

8. Neatmet speciālistu palīdzību

Tu esi no tiem, kuri paši tiek galā ar savām problēmām. Brīnišķīgi. Taču tad tu nekad neuzzināsi, ka iekšējās un emocionālās problēmas daudz vieglāk var atrisināt ar speciālista palīdzību.

Profesionāli attiecību eksperti, psihoanalītiķi un psihoterapeiti tieši tāpēc arī strādā, lai palīdzētu rast vieglāko, gludāko un ātrāko izeju no sarežģītas situācijas. Pārdzīvojumi, kurus radījusi neuzticība, ir viena no specializācijas nozarēm. Parunājoties ar speciālistu, sapratīsi, ka neesi viena ar savām bēdām un sāpēm, ka eksistē dažādas terapijas formas, kas palīdzēs ātrāk atbrīvoties no negatīvajām domām.

 

9. Nepārstāj rūpēties par sevi

Tu jau atkal raudi un asaras noskalo skropstu tušu? Tad apķer spilvenu un centies pussēdus aizmigt? Un pēc tam pamodies ar aizpampušām acīm un atkal jau asaras plūst aumaļām - šoreiz jau tāpēc, ka esi ieraudzījusi savu attēlu spogulī. Ja tāds stāvoklis ir pazīstams, laiks saņemties. Neuzticība ir slikta, taču vēl sliktāk būs, ja pārstāsi par sevi rūpēties. Tā tu sev kaitēsi vēl vairāk. 

Lai arī kā neceltos rokas, pamēģini nomazgāties, sataisīt matus, skaisti saģērbties. Izmēģini kontrastdušu - tā vismaz uz dažām minūtēm atvirzīs tavas domas nost no sirdssāpēm pie ķermeņa. Ej pastaigāties - vienalga, vai spīd saule, vai līst lietus. Svaigs gaiss sakārtos tev domas.

Regulāri ēd. Nebadojies un arī neēd nesātīgos apjomos. Tev jāsapro, ka neuzticība agrāk vai vēlāk aizmirsīsies, taču tavs ķermenis vienmēr būs kopā ar tevi.

 

10. Nesteidzini atveseļošanās procesu

Neuzticība tev ir ievainojusi sirdi. Lai brūce sadzītu (un pamazām pazudīs arī rētas), ir vajadzīgs laiks. Dod sev laiku, nenosakot nekādus gala termiņus. Nekautrējies no savām jūtām un nejūties bezcerīgi vāja vai nepilnvērtīga, ja sāpes, dusmas vai vilšanās tik ātri nepāriet. Neļauj sagraut savu pašapziņu - tevi nodeva, bet tas nenozīmē, ka esi kļuvusi par mazāk vērtīgu cilvēku. Tagad tu esi cilvēks, kuru neuzticība nav salauzusi - tikai padarījusi stiprāku. Tagad tu esi cilvēks ar lielāku pieredzi.

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti